22. august 2019
Pernille Blume fra Sigma i Nordsjælland følger med Lotte Friis på et længerevarende træningsophold i Frankrig.
Pernille Blume fra Sigma i Nordsjælland følger med Lotte Friis på et længerevarende træningsophold i Frankrig.
Foto: Søren Bidstrup/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svømmestjerner får friere spil frem mod Rio

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svømmestjerner får friere spil frem mod Rio
Opdateret 09. oktober 2012 kl. 12:24
Sport - 09. oktober 2012 kl. 09:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Erfarne topsvømmere skal ikke behandles som børn. Man er nødt til at give dem visse friheder og være indstillet på at indgå kompromisser. Det mener Dansk Svømmeunions nye sportschef, Mikkel von Seelen. Derfor har han heller ikke et problem med, at OL-svømmeren Lotte Friis har forladt det nationale træningscenter i Bellahøj ved København til fordel for et længerevarende træningsophold i franske Nice.

- Lotte Friis er et voksent menneske på 24 år, og derfor skal jeg som udgangspunkt ikke give hende lov til noget, siger Mikkel von Seelen.

Lotte Friis får i Sydfrankrig mulighed for at træne med nogle af de allerbedste franske svømmere. I Nice får hun i øvrigt følgeskab af yderligere en dansk svømmer, nemlig Pernille Blume, der også var udtaget til OL i London.Mikkel von Seelen åbner dermed for, at de bedste landsholdssvømmere kan få særbehandling, hvis de har behov for det.

Det er en anden linje end den, der herskede tilbage i 2006, hvor Mette Jacobsen så sig nødsaget til at stoppe karrieren, fordi hun ikke kunne få sine træningsønsker til at matche svømmeunionens krav.

- Det er væsentligt, at vi får bygget et fællesskab og en team spirit op omkring landsholdet, og det bliver vanskeligt, hvis man ligger alle mulige forskellige steder og gør forskellige ting.

- Derfor skal vi have nogle retningslinjer og nogle krav, men vi må også bruge vores sunde fornuft nogle gange, siger sportschefen.

Mikkel von Seelen håber, at de friere rammer kan være med til at motivere de allerbedste svømmere til at fortsætte karrieren frem til OL i Rio i 2016.