15. juni 2021
15 medlemmer, som mindst har badet i to år, avancerede ved dåben fra skrællinger til skjoldmøer/vikinger. Det kræver særlig og munter påklædning for at matche Lurendrejerne i baggrunden!
gallery icon

Se billedserie

15 medlemmer, som mindst har badet i to år, avancerede ved dåben fra skrællinger til skjoldmøer/vikinger. Det kræver særlig og munter påklædning for at matche Lurendrejerne i baggrunden!
Foto: Jesper Alstrøm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 15 vinterbadere blev døbt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

15 vinterbadere blev døbt
Opdateret 08. oktober 2012 kl. 09:51
Hørsholm - 08. oktober 2012 kl. 09:46
Rungsted: Egentlig er det en skam, at turistsæsonen er slut. Var en busfuld turister kommet forbi Rungsted Havn i lørdags, ville de have fået en oplevelse af de store, fortæller høvding for Hørsholm-Rungsted Vikingelaug Erling Madsen.

Op mod 150 vikinger anført af lurblæserorkestret Lurendrejerne markerede, at nu starter vintersæsonen for vikingelauget.

Standeren blev hejst over Vinterpaladset på Sydmolen efter at Lurendrejerne var vandret langs stranden og vel ankommet havde givet et par yderst markante numre.

- Vi er meget stolte af vores lurblæsere. Så vidt vi ved, er vi den eneste af landets 83 registrerede vinterbaderklubber, som har lurblæsere. Orkestrets medlemmer har en musikalitet, som er ubeskrivelig. Men yder altid den service, at oplyse på forhånd, hvilket nummer, de mener at spille, siger Erling Madsen.

Der er lagt op til sæson nummer 39 - og en rigtig god, kold og humørfyldt sæson, der er ikke mange morgener, hvor latteren ikke runger i Vinterpaladset.

Standerhejsningen er også tidspunktet, hvor nye medlemmer optages, og de sidste fire-fem år har der være stor interesse for at vinterbade: I år blev 23 nye medlemmer optaget, og der er nu omkring 450 medlemmer af Hørsholm-Rungsted Vikingelaug - som faktisk bader hele året:

- Men det rigtige kick får man først, når temperaturen er under 10 grader i øjeblikket ligger den på 12 grader. Så frigives endorfiner i hjernen og et velbehag breder sig straks i hele kroppen. Det er kontant og behagelig afregning allerede når man er på vej op ad trappen fra vandet, siger Erling Madsen.
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?