13. maj 2021
Asger Milholt og Grethe Tarp er godt tilfredse med, at maden serveres på et bestemt klokkeslet på plejehjemmet Lions Park Birkerød. Men fremtidens ældre vil stille større krav til individualitet, vurderer plejehjemmets ledelse.
Asger Milholt og Grethe Tarp er godt tilfredse med, at maden serveres på et bestemt klokkeslet på plejehjemmet Lions Park Birkerød. Men fremtidens ældre vil stille større krav til individualitet, vurderer plejehjemmets ledelse.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældre vil leve livet på plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældre vil leve livet på plejehjem
Opdateret 01. oktober 2012 kl. 09:42
Rudersdal - 29. september 2012 kl. 04:00
Af Katrine Wied
Selv om Grethe Tarp og Asger Milholt ikke har nogen problemer med, at maden på plejehjemmet bliver serveret på et bestemt klokkeslet, forventer ledelsen på Lions Park Birkerød ikke, at fremtidens ældre vil være så beskedne.

Lions Park Birkerød er i fuld gang med en omfattende ombygning, der skal ruste plejehjemmet til de krav, som den kommende generation af ældre forventes at møde op med, blandt andet selv at kunne bestemme spisetiderne. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Nu kommer den generation, hvor alle har været på arbejdsmarkedet. De har haft et andet liv, og de har også en aktiv alderdom bag sig. De siger til os, at når de kommer på plejehjem, skal der være liv og aktivitet, musik, rødvin og mulighed for wellness og for at kunne blive forkælet, siger Lene Ullmann, der er souschef på Lions Park Birkerød.

Den udviklinger forudser man også hos Ældresagen.

- Vi får efterhånden en god bolig, når vi kommer på plejehjem. Der, hvor det halter, er livet på plejehjemmet. Der er mange steder, hvor det ikke er godt nok. Her er der dødt, og eneste underholdning er et fjernsyn, siger seniorkonsulent i Ældresagen, Margrethe Kähler.

- Fremtidens ældre har haft et aktivt liv. Derfor bliver behovet for, at der er liv på plejehjemmet meget større, at der er rødvin på bordet, så det ikke kun er på Plejehjemmet Lotte, og at der også er smukt og hyggeligt, siger hun.

I dag er danskerne i gennemsnit 82 år gamle, når de kommer på plejehjem, og lever herefter gennemsnitligt i to år.
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?