30. september 2020
Rigmor Nielsen fra Kostervig (tv) og Tone Fladmark fra Stege er imod kommunens vindmølleplan.
gallery icon

Se billedserie

Rigmor Nielsen fra Kostervig (tv) og Tone Fladmark fra Stege er imod kommunens vindmølleplan.
Foto: Kristine Amalie Linnet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mønboer angriber politikerne og deres vindmølleplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mønboer angriber politikerne og deres vindmølleplan
Opdateret 26. september 2012 kl. 10:48
Vordingborg - 26. september 2012 kl. 10:45
Af Kristine Amalie Linnet
MØN: Der er dannet en alliance mod store vindmøller på Vestmøn. Borgere ved Kostervig er imod politikernes plan om at placere fem store vindmøller i området og mener, at formand for miljø - og klimaudvalget Erling B. Nielsen udtaler sig direkte forkert, når han argumenterer for planen.

Rigmor Nielsen fra Kostervig og Tone Fladmark fra Stege er en del af alliancen, og de mener ikke at store vindmøller er vejen frem. Hverken for Møn eller for kloden i det hele taget.

- Der er mange argumenter for ikke at stille kæmpevindmøller op på landet på Møn, og der er kommet indsigelser fra folk, som virkelig ved noget om det her. Men vi er bekymrede for, om politikerne overhoved forholder sig til indsigelserne, siger Tone Fladmark.
Flere indsigelser
Blandt afsenderne af de over 1200 indsigelser er Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Naturstyrelsen, Østmøn Naturforening samt miljøprofessor ved Københavns Universitet Peter Pagh. Tone Fladmark henviser desuden til De Økonomiske Råd, som anbefaler at rette investeringer i energi mod at mindske den direkte brug af fossile brændsler i boliger og biler i stedet for i vindenergi.

- Investeringerne i vindmøllerne skal delvist finansieres af el-forbrugerne gennem højere elpriser, skriver vismændene i et notat fra efteråret 2011.

- Det gør el mindre konkurrencedygtigt over for olie og gas. Derved kan vindmøllesatsningen få direkte skadelige effekter, skriver de.

Rigmor Nielsen og Tone Fladmark mener, at kommunalpolitikerne burde lytte til vismændene og finde andre metoder til at gøre kommunen mere klimavenlig.
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk