11. maj 2021
Sølvskatten kommer til syne i den jord, der endnu ikke er fjernet omkring sølvgenstandene i et gammelt lerkar.
gallery icon

Se billedserie

Sølvskatten kommer til syne i den jord, der endnu ikke er fjernet omkring sølvgenstandene i et gammelt lerkar.
Foto: Elmer Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Opsigtsvækkende sølvskat fundet i Lejre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Opsigtsvækkende sølvskat fundet i Lejre
Opdateret 20. september 2012 kl. 14:20
Lejre - 18. september 2012 kl. 15:36
Af Agnete Vistar
LEJRE/ROSKILDE: Der var masser af presse på, da Roskilde Museum tirsdag klokken 13 præsenterede et opsigtsvækkende fund af langt over et tusinde sølvgenstande, der er fundet på en mark "et sted i Lejre-området", som det blev sagt.

Det skriver DAGBLADET Roskilde onsdag. Skatten består af især barrer, ringe, romerske mønter samt flere hundrede ituklippede genstande, såvel romersk sølvservice som skandinaviske pragtsmykker. Desuden findes der en stor, snoet guldring.

Ifølge Tom Christensen, museumsinspektør og arkæolog på Roskilde Museum, stammer skattens genstande fra slutningen af 400-tallet, også kaldet ældre germansk jernalder.

Tilsammen vejer genstandene mellem 3 og 3,5 kilo, men den vægt kan meget vel stige de kommende dage og uger, når konservator Mette Skjødt får gravet et lerkar ud, som en stor del af genstandene er fundet i. Det næsten ødelagte lerkar er støbt ind i gips.

Skatten blev fundet af tre detektorfolk: de to skåninger Iohannes Sundberg og Tobias Bondesson samt Tommy Olesen fra Osted, der tidligere har fundet den verdensberømte Odins-figur i Gl. Lejre.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde onsdag.
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk