13. juni 2021
Sander Christophersen og Niels Olsen fra Gyrstinge VVS får en del at se til hinanden i denne tid. Opgravningen til jordkablerne er i gang, og hullerne i taget til solcellepanelerne bliver til at se for naboerne på Englerupvej.
gallery icon

Se billedserie

Sander Christophersen og Niels Olsen fra Gyrstinge VVS får en del at se til hinanden i denne tid. Opgravningen til jordkablerne er i gang, og hullerne i taget til solcellepanelerne bliver til at se for naboerne på Englerupvej.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helt hus får under halv energiregning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helt hus får under halv energiregning
Opdateret 17. september 2012 kl. 19:16
Ringsted - 15. september 2012 kl. 11:40
Af Anne Wandahl
Sigersted: Hos Jytte og Sander Christophersen på Englerupvej i Sigersted er der netop nu lagt an til huller i hustaget, og så mange kvadratmeter jord i haven er gravet ud, at husets herre ikke orker at regne på, hvor mange.

For Jytte og Sander Christophersen er nemlig ved at få installeret både jordvarme og solceller, og om en uges tid skulle hele molevitten gerne stå færdigt.

Når Niels Olsen og hans folk fra Gyrstinge VVS er færdige med arbejdet, får hr. og fru Christophersen en regning på hele 260.000 kroner.

- Vi er ikke mere miljøbevidste end så mange andre, men vi synes, det er en fornuftig investering, og vi kan teoretisk set være ligeglade med, hvad energien kommer til at koste i fremtiden, siger Sander Christophersen til DAGBLADET Ringsted.

Den store energi-investering skyldes, at husets oliefyr er så gammelt, at det kan bryde sammen når som helst. Så når der alligevel skulle investeres i noget, valgte Christophersens at gå virkelig til makronerne og få både jordvarmen og solcellerne.

Parret har lige nu udgifter til strøm og olie på cirka 30.000 kroner om året. Om 12 år, når lånet til anlægget er betalt, kan de sidde med lys og varme for omkring 1000 kroner om måneden.

Niels Olsen og hans folk fra Gyrstinge VVS er færdige med arbejdet i næste uge, og så har Christophersens fået sig en fornuftig energi-løsning, siger Niels Olsen, og ikke "kun" fordi han kan lægge 260.000 i firmakassen.

Christophersens smider olieudgifterne helt ud. Solcellerne kan dække cirka halvdelen af husets strømforbrug, og så får de kontrol med de uregerlige strøm-priser.

- Elpriserne ved ingen, hvad der sker med. I det øjeblik, man selv laver strømmen, ved man jo også, hvad den koster, siger Niels Olsen.

Læs mere i DAGBLADET Ringsted
Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk