30. september 2020
Roskildes borgmester Joy Mogensen (midten) mødte kvindelige kolleger fra hele verden ved en konference på Christiansborg om kvinder i politik.
Roskildes borgmester Joy Mogensen (midten) mødte kvindelige kolleger fra hele verden ved en konference på Christiansborg om kvinder i politik.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester gør indtryk i Tanzania

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester gør indtryk i Tanzania
Opdateret 17. september 2012 kl. 19:16
Roskilde - 15. september 2012 kl. 12:07
Af Lars Ahn Pedersen
Roskilde: Kvinderne i Tanzania vil inden længe komme til at høre om Roskildes borgmester.

Joy Mogensen (S) har netop deltaget ved en international konference om "Kvinder i Politik" på Christiansborg sammen med omkring 40 andre kvindelige politikere fra over 20 lande, som alle har det til fælles, at de er mønsterbrydere i forhold til at slå igennem som politikere, dér hvor de kommer fra. Som ordstyrer på temaet "Kvinder i lokal politik" blev Joy Mogensen mødt af klapsalver, da hun fortalte, at hun er den yngste kvindelige borgmester i Danmark. Særligt Susan Lyimo fra Tanzania lykkeønskede Joy Mogensen.

- I Tanzania er der endnu ingen kvindelige borgmestre, så derfor er der brug for rollemodeller som Joy Mogensen!, sagde Susan Lyimo.

Konferencen var arrangeret af Dansk Institut for Flerpartisamarbejde med deltagelse af alle Folketingets partier. Instituttet støtter i Tanzania en flerpartiplatform med at fremme kvinders deltagelse i politik.

- Vi vil meget gerne trække på danske kommunale erfaringer, og vi sætter pris på, at Joy også har medvirket i en dokumentarfilm om kvinders rolle på den politiske arena, siger Hanne Lund Madsen, seniorrådgiver ved Institut for Flerpartisamarbejde.
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk