4. marts 2021
Onsdag i sidste uge blev en mindesten for militærnægterloven genindviet. Mindre end en uge senere er der igen udøvet hærværk mod stenen.
Onsdag i sidste uge blev en mindesten for militærnægterloven genindviet. Mindre end en uge senere er der igen udøvet hærværk mod stenen.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plade på mindesten sparket itu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plade på mindesten sparket itu
Gribskov - 13. september 2012 kl. 12:54
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Gribskov: Mindre end en uge fik en mindesten for fred og militærnægterloven i 1917 lov til at stå i fred.

Natten mellem tirsdag og onsdag har gerningsmænd begået hærværk mod den mindesten ved Gribskovlejren, der blev genindviet sidste onsdag. det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Pladen på stenen er sparket i stykker og stenen er overhældt med maling. Desuden har hærværksmændene efterladt et lille Dannebrogsflag i A3 størrelse på fod. Hærværket er nærmest identisk med det, der blev forøvet mod stenen få måneder efter, den blev opsat i 2011. Her var der dog tale om et meget stort flag.

Tom Vilmer Paamand fra organisationen Aldrig mere Krig, der var med ved indvielsen sidste uge og en af talerne, har anmeldt hærværket til politiet.

- Og jeg har skrevet i min anmeldelse, at jeg vil bede om, det bliver betragtet som en had-forbrydelse. Netop en forbrydelse, der er et ondsindet angreb med et politisk formål.

Lejren i Gribskov er Danmarks første lejr for militærnægtere. I dag fungerer den som Røde Kors lejr, og det var en af personalet her, der onsdag morgen opdagede hærværket.

- Det er markante flag, der er brugt ved begge hærværk, så måske er der nogen i lokalområdet, der kender dem, siger Tom Paamand.

- Vi har ingen anelse om, hvem der står bag. Jeg har svært ved at se, det skulle være nogen med en militær baggrund. Dér, ved jeg, man bliver opdraget i demokratiets spilleregler. Dem tager de her uopdragne gerningsmænd i hvert fald ikke hensyn til.
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?