6. marts 2021
Manden bag Artmoney-konceptet, Lars Kræmmer.
gallery icon

Se billedserie

Manden bag Artmoney-konceptet, Lars Kræmmer.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Betal din lokale butik med kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betal din lokale butik med kunst
Frederikssund - 08. september 2012 kl. 04:08
Af Malene Koops Grønborg
Frederikssund: Lars Kræmmer startede op med Artmoney i 1997, som i dag tæller omkring 1000 kunstnere fra 40 forskellige lande.

Han lavede tegninger, som han underskrev og handlede med. En parallel valuta i stedet for de penge, som vi alle kender i dag.

Og konceptet er på de seneste 15 år blevet en kæmpe succes, hvor flere og flere kunstnere har taget Artmoney til sig, ligesom flere forretninger også har det. Det betyder, at man betaler med Artmoney for de ting, man gerne vil have.

- Alle artmoney har en værdi og en købekraft på 200 kroner. Jeg har selv aftaler i lokalmiljøet med min tandlæge, købmanden, og en tøjbutik, hvor alt børnetøjet bliver købt. Og så har jeg også andre private aftaler. Jeg kunne aldrig drømme om at købe en brugt cykel for penge. Jeg vil ikke være afhængig af penge. Det er min drøm ikke at være det, siger Lars Kræmmer, der desuden også har lavet hans to børns børneopsparing i artmoneys.

I 2005 blev Bank of International Art Money - BIAM - registreret som anpartsselskab.

Indtil fredag den 26. februar 2009 titulerede Lars Kræmmer sig som bankdirektør for BIAM. Men Finanstilsynet stævnede BIAM, fordi man ikke bare sådan må kalde sig for en bank, og de vandt retssagen. Deraf navnet i dag, Artmoney, en virksomhed, hvor der produceres og sælges artmoney - en valuta som fungerer som et bindeled på tværs af kultur, race, sprog, religion og politisk overbevisning.

Mandag den 10. september klokken 19.30 besøger Lars Kræmmer Frederikssund Bibliotek, hvor han vil holde foredrag om Artmoney.

Det bliver en aften om utopi og alternativ økonomi, og foredraget arrangeres i samarbejde med Frederikssund Kunstforening.

Deltagelse er gratis, men tilmelding skal ske på telefon 47312525 eller på e-mail på bibliotekerne frederikssund.dk.

I tilknytning til foredraget vises i perioden 10.-23. september en udstilling af Artmoney i Frederikssund Biblioteks salonvindue i Jernbanegade og onsdag den 12. september er der fernisering på hans nye udstilling i Langes Magasin, der også kan ses indtil den 23. september. Her vil kunstneren også selv være til stede ved ferniseringen klokken 17-20 og fortælle om sin serie "Crying Icons", hvor han portrætterer både Hitler, George W. Bush og Anders Fogh Rasmussen.

Læs meget mere om Lars Kræmmer i Frederiksborg Amts Avis lørdag.
1382458
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?