30. september 2020
Mere end 5000 motionscykelryttere passerede lørdag Storebælt i motionscykelløbet Århus-København. Her er rytterne fotograferet ved depotet i Korsør, inden de begav sig ud på cykelturen hen over Sjælland.
gallery icon

Se billedserie

Mere end 5000 motionscykelryttere passerede lørdag Storebælt i motionscykelløbet Århus-København. Her er rytterne fotograferet ved depotet i Korsør, inden de begav sig ud på cykelturen hen over Sjælland.
Foto: Søren Arildsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: 5000 ryttere i sadlerne i Århus-København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: 5000 ryttere i sadlerne i Århus-København
Opdateret 04. september 2012 kl. 14:30
Sjælland - 01. september 2012 kl. 18:24
Af Søren Arildsen
Mere end 5000 motionsryttere var lørdag i sadlerne for at gennemføre det genopstandne motionscykelløb Århus-København. Løbet bestod af to distancer - den lange på 375 km med start i Århus - og en noget kortere cykeltur på 190 km fra Odense til København.
arrow Læs også: Tusindvis af cyklister tankede op på skolen

Cykelløbet blev gennemført en række gange tilbage i 90'erne og 00'erne - senest i 2005 - med bl.a. den tidligere danske mester Torben Hjort som primus motor.
Ved de tidligere løb er deltagerne blevet fragtet over Storebæltsbroen med bus, men denne gang fik rytterne lov til at cykle over Storebæltsbroen.

Den ene kørebane var spærret på broen, og det gav store trafikale køer af bilister, som måtte sætte farten ned på strækningen fra Fyn til Sjælland, mens motionsrytterne krydsede bæltet.

Rytterne havde undervejs et flot vejr og ned over Fyn og Sjælland mega-medvind, der nok skulle skubbe rytterne mod mål i nogle hurtige cykeltider.
De hurtigste cykelryttere trillede i mål efter blot ti timer i sadlerne.

Undervejs på ruten var der forplejning i otte depoter - på Sjælland kunne rytterne modtage mad og drikk i Korsør, ved Sørbyhallen ved Slagelse, i Tyberg ved Næstved samt Køge, inden målet i DGI-byen i København.

Det er den tidligere professionelle cykelrytter Jens Veggerby, som har fået genstartet Danmarks længste motionscykelløb.
arrow Motionscykelløb skabte 17 km bilkø
01. september 2012 kl. 20:41 Opdateret: kl. 06:37
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?