15. juli 2020
Når Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening inviterer til arrangementer, ligger byen ofte øde hen. Privatfoto
Når Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening inviterer til arrangementer, ligger byen ofte øde hen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Latterbrøl over husmoderforening, men...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Latterbrøl over husmoderforening, men...
Furesø - 24. august 2012 kl. 06:00
Af Jimmy Rømer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Kirke Værløse: I Kirke Værløse har den lokale husmoderforening i en lind strøm stået for en række interessante og velbesøgte arrangementer, og den ny sæson starter på onsdag den 29. august på Den Gamle Skole klokken 19.30.

Og det drejer sig om - husmoderforeninger.

Formanden for Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening, redaktør Charlotte Søllner Hernø, har af og til modtaget stikpiller og "smarte" bemærkninger om sin husmoderforening. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- En gang imellem bliver jeg lidt forstemt over, at de fleste er noget nedladende, når de hører ordet "husmoderforening". Selv om jeg udmærket er klar over, at det har en effekt at sige navnet, når jeg skal have opmærksomhed, så gør det mig også - ja, forstemt, fortæller hun og tilføjer:

- Hvorfor så nedladende? Mon det er, fordi det er almindelig accepteret at le ubehersket, når det er noget med kvinder, kællinger, madammer? Griner kvinder på samme måde af mænd? Næ, det tror jeg ikke er særlig udbredt. Og for resten er der jo også det ved det, at alle - mænd og kvinder - er velkomne til alle arrangementer.

Charlotte Søllner Hernø holder fanen højt i Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening, selv om det engang imellem har været svært at bibeholde optimismen, når der har været mindre fremmøde end forventet.

- Omvendt ved jeg, at de årlige store begivenheder som andespillet i november nærmest lægger byen øde. Og det er sgu da fantastisk, siger hun.

Hun har hørt mange latterbrøl over foreningens navn. Men hun er stolt over, at navnet er beholdt, idet det fortæller en historie, og over, at foreningen sørger for arrangementer, alle er velkomne til, og som giver mulighed for at møde hinanden, for eksempel hvis man er ny i byen.

- Jeg ser os derfor som en væsentlig del af byens nerve og liv, siger hun.

Og noget tyder på, at den lokale husmoderforening fortsat er levedygtig. Til næste år er det nemlig 70 år siden, foreningen blev stiftet på Kirke Værløse Kro.

Læs hele historien i Frederiksborg Amts Avis torsdag.
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?