25. oktober 2021
De blanke spir er et værk af Subodh Gupta. Til venstre er det Arkens overinspektør Stine Høholt, der fortæller om værket.
gallery icon

Se billedserie

De blanke spir er et værk af Subodh Gupta. Til venstre er det Arkens overinspektør Stine Høholt, der fortæller om værket.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indien om bord på Arken til Ishøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indien om bord på Arken til Ishøj
Opdateret 17. august 2012 kl. 07:10
Ishøj - 16. august 2012 kl. 09:56
Af Lene Ploug Frederiksen
Ishøj: 100 blanke messingspir i forskellige højder tårner sig op og glimter ud til publikum i udstillingshallen.

Spirerne er af samme slags, som man ser på toppen af hellige bygninger i Indien. Indien er et af de lande, der har den største religiøse diversitet, og først når hver trosretning tilfører noget særligt til spiret, adskiller de sig fra hinanden. Mellem de gyldne spir er der viklet tynde bommuldstråde. Værket hedder Terminal og er lavet af Subodh Gupta.

Det store værk er installationskunst i Arkens udstilling India Today - Copenhagen Tomorrow, der lørdag 18. august åbner for offentligheden på Arken i Ishøj.

Den nye udstilling er stedets hidtil største samtidskunst udstilling, med værker af 13 forskellige kunstnergrupper, der skal give danskerne et indblik i Indiens samtidskunst, der er ukendt i Europa.

- I 80’erne var det Japan, der var hot. I 90’erne Sydamerika. I 00’erne Kina og nu er turen kommet til Indien. Jef forventer, at det bliver Afrika næste gang, siger Arkens direktør Christian Gether og forklarer, at udstillingen skal sætte Indien - der er den næstmest folkerige nation og som er udråbt til at blive verdens næste stormagt - i dialog med resten af verden.

Læs meget mere om udstillingen i DAGBLADET torsdag.
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?