22. januar 2018
Charlotte Møller takker af efter seks år som organist i Lillerød Kirke. Hun flytter til Toulouse, men kan fortsat høres spille i Danmark og andre lande, for hun har koncerter i kalenderen frem til 2014.
Charlotte Møller takker af efter seks år som organist i Lillerød Kirke. Hun flytter til Toulouse, men kan fortsat høres spille i Danmark og andre lande, for hun har koncerter i kalenderen frem til 2014.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På vej til prægtige orgeler i Toulouse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På vej til prægtige orgeler i Toulouse
Allerød - 13. august 2012 kl. 17:58
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Allerød: Efter seks år som organist i Lillerød rykker Charlotte Møller teltpælene op og flytter til Frankrig. Hun fortsætter sin musikalske karriere, men går også nye veje og begynder blandt andet på universitetet.

De sidste seks år har kirkegængerne i Lynge Kirke kunnet læne sig tilbage og nyde Charlotte Møllers talent ved orgelet, når de har været på besøg i kirken. Men nu skal de vænne sig til en ny mand ved tangenter og klaviaturer. For den unge organist har valgt at sige sin stilling op og flytte til Toulouse uden at have et andet fast job på hånden.

- Men musikken slutter ikke, bare fordi jeg ikke er her. Jeg er både pianist og organist, og jeg har haft en karriere ved siden af jobbet som organist. Den fortsætter selvfølgelig. Det første jeg skal er at tage på turné med trioen Haydn Delight , hvor jeg er pianist, fortæller Charlotte Møller, som også regner med regelmæssigt at hoppe på flyet til Danmark for at give koncerter, både på orgel og på klaver.

- Det, som er mit speciale med klaveret, er, at jeg har studeret dets historiske udvikling. Så jeg spiller på kopier af gamle klaverer og spiller rigtig meget musik fra tiden mellem 1750 og 1830. Det vil sige alt hvad der hedder Mozart, Beethoven og Haydn, siger Charlotte Møller, som dog for nylig også har kastet sig ud på nyt og ukendt farvand - på orgelet.

- Hvis man siger orgelkoncert, er de fleste nok tilbøjelige til at tænke "puha" og ikke "yeah", og jeg tænkte, at jeg var nødt til at gøre noget for at få folk til at finde ud af, hvor fantastisk og spændende et instrument, orgelet er. Jeg ville gerne invitere folk ind og få dem til at møde orgelet uden fordomme, siger hun.

Løsningen på den udfordring blev at slå sig sammen med Dissing og Las Trio og spille Bob Dylan-sange i kirken.

-Han har den spirituelle dimension i mange af sine sange, så det giver mening at spille dem i kirkerummet. Folk er virkelig begejstrede til koncerterne. Når vi har spillet, har det været for fulde kirker, hvor folk har stået og gynget på kirkebænkene. Det rører ved nogle strenge i mennesker, der har brug for at blive rørt. Og jeg synes, det er sjovt, fordi jeg bevæger mig udenfor mit almindelige område. Derudover er min egen lille egoistiske tanke, at hvis der bagefter bare sidder to og tænker, det var alligevel utroligt, hvad sådan et orgel kan, måske skulle jeg gå til en orgelkoncert en dag, så har jeg vundet, siger Charlotte Møller, som også fortsætter med Bob Dylan-kirkekoncerterne i Danmark, selv om den faste adresse fremover er fransk.

Når hun kommer til Toulouse, regner hun med at kunne kaste sig over nogle af byens verdensberømte orgler, som hun har prøvet at spille på før. Hun har nemlig gået på konservatoriet i byen, hvor hun studerede i to år. Takket være den tid har hun mange kontakter i Toulouse og har derfor allerede lavet aftaler om at komme og øve sig på nogle af de prægtige instrumenter. Hvad tiden i det franske ellers skal bringe, ved hun ikke.

- Det bliver noget med at skulle opfinde det undervejs, siger den unge organist, der dog ved, at hun også skal være studerende igen, da hun er blevet indskrevet på universitetet dernede.
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk