21. januar 2021
Med en hånd på hovedet og en på bagdelen falder Nuggi helt til ro under dyrlæge Thomas Ingvorsens hænder. Nuggis ejer Joan Friis kan fortælle, at hunden normalt er ret hyper. Foto Elmer Madsen
gallery icon

Se billedserie

Med en hånd på hovedet og en på bagdelen falder Nuggi helt til ro under dyrlæge Thomas Ingvorsens hænder. Nuggis ejer Joan Friis kan fortælle, at hunden normalt er ret hyper. Foto Elmer Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En himmelsk hundeoplevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En himmelsk hundeoplevelse
Køge - 10. oktober 2009 kl. 08:00
Af Christina Hilstrøm
Køge: Hunhunden Nuggi har sovekammerøjne. Hun blinker meget langsomt, og falder i slowmotion ned på siden. Nuggi befinder sig ellers et sted, hvor de fleste dyr ryster, tisser eller taber håret af skræk: Dyrlægens bord. Men i tilfældet her er Nuggi på dyrlæge Thomas Ingvorsen bord på Højelse Dyrlægeklinik. Og Nuggi ser i den grad ud til at nyde, at Thomas Ingvorsen laver kiropraktik på hende.

- Vi lagde mærke til at hun altid lå skævt. Og hun kan jo ikke selv sige, at det gør ondt. Jeg ville ikke kunne holde ud, hvis hun skulle springe til agility, selv om hun havde smerter, siger Nuggis ejer Joan Friis, der er fysioterapeut og derfor i kraft af sit arbejde ekstra opærksom på, at også Nuggis krop har det rigtig godt.

Nuggi er tre år gammel og yderst velopdragen. Hun går både til lydighedstræning, agility, og hun har netop fået tjansen med at optræde i en reklame for Pedigree, hvor hun skal gø "Jingle Bells". Alt i alt er Nuggi en hund med et meget stort aktivitetsniveau. Men da Thomas Ingvorsen begynder at tage fat på hende, falder hun helt til ro. Han lægger en hånd på Nuggi hoved og en hånd på hendes bagende, indtil hun slapper helt af.

- Det er fantastisk, hvor rolig hun er her. Hun er ellers generelt lidt hyper, siger Joan Friis, mens Nuggi helt slap i kroppen nægter at stå op.
Skal give lov
- Det er vigtigt for behandlingen, at dyrene giver lov, forklarer Thomas Ingvorsen, mens han mærker efter på Nuggis afslappede muskler.

Thomas Ingvorsen tog i 2004 en dyrekiropraktik-uddannelse i Tyskland. Nu laver han kiropraktik, osteopati og kinesiologi primært på hunde og katte på Højelse Smådyrsklinik, og han behandler også fra tid til anden heste i eget regi.
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk