15. juni 2021
New Note Festivalens åbningskoncert med vokalgruppen IKI var en nydelse af musikalsk talent og trak et pænt publikum i aftes i Støberihallen. Festivalen i Hillerød fortsætter til og med lørdag.
gallery icon

Se billedserie

New Note Festivalens åbningskoncert med vokalgruppen IKI var en nydelse af musikalsk talent og trak et pænt publikum i aftes i Støberihallen. Festivalen i Hillerød fortsætter til og med lørdag.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: New Note-åbning: Nydelse af musikalsk talent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

New Note-åbning: Nydelse af musikalsk talent
Opdateret 05. august 2012 kl. 08:28
Hillerød - 02. august 2012 kl. 06:00
Af Maja Vindelev
Hillerød: New Note Festivalens åbningskoncert med vokalgruppen IKI kom i gang med godt et kvarters forsinkelse. Arrangørerne havde skrevet et forkert sted i programmet, så man ventede, til man havde fået samlet al publikum sammen i Støberihallen. Der var rigtig mange til koncerten, som blev en sand nydelse af musikalsk talent, når det er bedst.

Syv af IKI's ni medlemmer var på scenen og begyndte med et nummer med både lyde og toner. Alle numre improviseres nu og her og komponeres altså på stedet, og det må være utroligt svært, men lod til at være legende let for IKI. Billeder myldrede frem i hovedet på avisens udsendte, der under første nummer følte sig hensat til en tur i en mørk regnskov. Og mørket på scenen, der efterhånden blev afløst af lys, understøttede billederne.

Næste nummer blev indledt med en musikalsk figur, som blev fastholdt hele vejen gennem nummeret, mens andre på skift var solister. Numrene vekslede mellem rolige og mere voldsomme numre, som for eksempel et nummer, hvor en af pigerne sladrede og bagtalte en anden. Den gik lige hjem.

Aftenens koncert var IKI's første i Hillerød, men forhåbentlig ikke den sidste.
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?