31. oktober 2020
En beboer fra boligkvarteret Ellemarken er træt af at leve i evig frygt for sit eget og sønnens liv. Hun står frem i DAGBLADET Køge under et pseudonym, og hun håber, at andre vil stå frem med historier fra en dagligdag, der er er præget af chikane og hærværk.
En beboer fra boligkvarteret Ellemarken er træt af at leve i evig frygt for sit eget og sønnens liv. Hun står frem i DAGBLADET Køge under et pseudonym, og hun håber, at andre vil stå frem med historier fra en dagligdag, der er er præget af chikane og hærværk.
Foto: Jens Villemoes
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bange mor: Anmeld banderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bange mor: Anmeld banderne
Opdateret 23. juli 2012 kl. 13:51
Køge - 21. juli 2012 kl. 06:00
Af Jens Villemoes
Køge: - Jeg kan ikke holde til det mere, og jeg er langt fra den eneste, der har det sådan.

Sådan siger beboeren "Marianne" fra boligkvarteret Ellemarken, der er træt af at leve i evig frygt for sit eget og sønnens liv. Hun står frem i DAGBLADET Køge under et pseudonym, og hun håber, at andre vil stå frem med historier fra en dagligdag, der er er præget af chikane og hærværk.
arrow Læs også: Bandeuro på sygehus: Otte løsladt efter knivstik

- Når først man er kommet i bandernes søgelys, så gør de dit liv til et helvede. Det er ikke usædvanligt at se drenge helt ned til 8-10 år gå rundt og kalde kvinder "luderso". Depotrum bliver opbrudt, min dør er blevet sparket ind flere gange, og nu truer de også min søn. Jeg kan ikke holde til mere, siger Marianne, der nu har fået hjælp af Køge Kommune til at finde en ny lejlighed.

Ifølge Marianne er der mange som hende i Ellemarken, men frygten for repressalier fra drengebander forhindrer dem i at stå frem.

- Vi var flere, der talte om at stå frem i medierne, men i sidste ende faldt de fra i 11. time. De er alle frygteligt bange. Det er jeg også, men hvis vi ikke siger fra, så sker der jo aldrig noget, siger Marianne.

For hende var dråben en dramatisk episode i juni, hvor hendes lejlighed blev belejret af en gruppe unge, der ville have fat i hendes søn. Hos lokalpolitiet i Køge bekræfter man episoden, og opfordrer borgere til at henvende sig, hvis de oplever chikane.

- Vi har et stort fokus på Ellemarken og bandemiljøet i andre områder i Køge. Det er meget vigtigt, at folk henvender sig til os, hvis man føler sig truet eller utryg. Vi rykker altid ud på konkrete henvendelser, som vi også gjorde i dette tilfælde, siger vicepolitikommissær Kristian Egekær.

Hos boligselskabet DAB, der ejer Ellemarken, beklager man Mariannes oplevelse og opfordrer beboerne til at stå frem.

- Jeg ville også tænke mig grundigt om, før jeg blev boende, hvis jeg oplevede noget lignende, men det her er langt fra normen i Ellemarken.Vi gør alt, hvad vi kan for at skabe trygge boligområder. Det er generelt et dejligt sted at bo, fraflytningsprocenten i Ellemarken ligger meget lavt, og vi har ingen tomme lejligheder, siger Axel Bonnichsen, kontorchef i DAB.

Ifølge DAB's statistik har kun fire ud af 119 fraflytninger i år været begrundet med nabo-problemer. DAB indledte sidste efterår en udsættelsessag mod en beboer i Ellemarken, der er blevet sat i forbindelse med grov kriminalitet. Boligselskabet fik medhold, men sagen er anket til landsretten.
arrow Otte anholdes på Køge Sygehus efter overfald i slikbutik
29. januar 2013 kl. 21:40 Opdateret: kl. 08:17
arrow Skudsag fra Køge: 28-årig mand får syv års fængsel
23. januar 2013 kl. 16:12 Opdateret: kl. 09:16
arrow Fem anholdte efter skyderi i Køge
05. juli 2012 kl. 15:49 Opdateret: kl. 08:01
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk