20. april 2021
Carsten Vittrup Jensen har fået fremstillet en actionman-figur, der ligner ham selv, til det ene skib. Hans kone har syet tøjet både i dukke og meneneskestørrelse.
gallery icon

Se billedserie

Carsten Vittrup Jensen har fået fremstillet en actionman-figur, der ligner ham selv, til det ene skib. Hans kone har syet tøjet både i dukke og meneneskestørrelse.
Foto: Hans Jørgen Johansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Detaljerne gør det spændende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Detaljerne gør det spændende
Taastrup - 21. juli 2012 kl. 08:00
Af Lene Ploug Frederiksen
Taastrup: Kælderen i villaen på Gartnervej i Taastrup er indrettet til værksted. På bordet står en hjemmeværnsbåd ved siden af en finklingede proxxon rundsav, og rundt omkring ligger trælister og massevis af præcisionsværktøj.

Hjemmeværnsbåden er bygget efter originaltegningerne, og er - bortset fra et størrelsesforhold, der hedder 1:25 - en tro kopi af det skib, der ligger i Dragør.

Det er Carsten Vittrup Jensen, der har bygget modelskibet af krydsfinerplader, og ikke den mindste detalje er sprunget over. En lille kran på skibsdækket indeholder over 100 dele, og inventaret er skabt ned til mindste detalje.

- Det, der gør det spændende at bygge modelskibe, er at finde så mange detaljer man kan lave på modellen som muligt, forklarer Carsten, der gerne selv tager rundt i landet for at opleve og tage billeder af de skibe, han bygger, for at få alle detaljer med.

På hjemmeværnsskibet er der små stole, og på reolerne står bittesmå ringbind i forskellige farver. Når Carsten tænder kontakterne, kommer der lys i skibets lanterner, og selv søkortene på broen er der lys i.

- Jeg kan lave meget mere på mine skibe, for eksempel mangler der telefoner på hjemmeværnsskibet. Man må også stoppe på et tidspunkt, for jeg kan ikke lide, hvis der er for meget. Men lidt mere kan jeg godt lave, vurderer Carsten og fortsætter:

- Nogen gange ligger jeg og drømmer om det om natten, og så er det lige før man går ned og går i gang, når man kommer i tanke om, hvordan det kan laves.

Læs meget mere om Carsten Vittrup Jensen og hans modelskibe i DAGBLADET Roskilde lørdag.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?