6. marts 2021
Træerne i Kirke Værløse blev fjernet, fordi en investor skulle tjene penge, mener grundejer.
Træerne i Kirke Værløse blev fjernet, fordi en investor skulle tjene penge, mener grundejer.
Foto: Thomas Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Træfældning var selvtægt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Træfældning var selvtægt
Opdateret 14. juli 2012 kl. 11:20
Furesø - 14. juli 2012 kl. 06:00
Af Jimmy Rømer
I sidste måned skred Furesø Kommune til en politianmeldelse af en række træer på en grund, som kommunen havde købt af Københavns Energi ved Søndersø. Kommunen havde ikke godkendt fældningen, men det er efterfølgende konstateret, at fældningen skyldtes en upræcis aftale mellem Københavns Energi og den investor, der havde anskaffet sig nogle tidligere embedsboliger på arealet.

Derfor var der ikke grundlag for en politianmeldelse. Men den entreprenør, der fældede træerne, er alligevel meldt til politiet, fordi et af træerne var et muligt bosted for flagermus, og derfor omfattet af særlige beskyttelsesregler.

At kommunen overhovedet skal finde på at politianmelde en sådan sag, vækker forundring i Kirke Værløse, hvor Susanne de Mosedamgaard har oplevet, at kommunen har fældet fem af hendes træer. Og det mener hun, er direkte ulovligt.

- Kommunen begik den samme slags hærværk på vores grund ved at fælde fem træner for at hjælpe en investor med at sælge nogle boliger på Laanshøj. Der skete for at opnå en højere pris og en bedre udsigt. Vi sagsøgte kommunen, der lovede i retten at give en erstatning på 100.000 kroner for dette groft og uacceptable hærværk. Men kommunen skylder os stadig pengene, forklarer Susanne de Mosedamgaard til Frederiksborg Amts Avis.

Hun mener, at Furesø Kommune burde feje for egen dør, før den begynder at kritisere andres handlinger.

- Kommunen har bestemt ikke rent mel i posen, og har ikke haft det i mange, mange år, siger Susanne de Mosedamgaard.

Niels Thygesen, der er by- og kulturdirektør i Furesø Kommune, mener dog ikke, at der er et udestående omkring nogle fældede træer.

- Jeg mener ikke, at kommunen er sagsøgt, og vi har ingen verserende sag omkring nogle fældede træer. I 2008 undersøgte vi, om der skulle være fældet nogle træer ulovligt, og sagen senere undersøgt ved flere instanser, uden at nogen kendte til ulovligt fældede træer. Vi henviste til, at sagen kunne indbringes for Taksationskommissionen, men om det er sket, er jeg ikke klar over, siger Niels Thygesen.

Susanne de Mosedamgaards mand, Thomas Hansen, mener, at sagen er et godt eksempel på et "Furesø Kommune-hukommelsessvigt".

- Først skamferer de vores træer, og så fælder de dem, og det fremgår tydeligt af Vejdirektoratets rapport. Kommunen fældede træerne ulovligt for at gøre nogle Kuben-boliger nemmere at sælge til en højere pris. Det er ren selvtægt, og i retten lovede to repræsentanter fra kommunen os en erstatning for de fem 20 år gamle træer, efter beviserne var fremlagt i retten. De fældede træer blev ikke gravet op, så man kan stadig se dem skyde op, og der står faktisk stadig et sjette træ på stedet, forklarer Thomas Hansen.
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?