11. maj 2021
Mens Roskilde Festival har stor succes med det årlige nøgenløb, så er koneløb den store attraktion i finske Sonkajärvi. For fjerde år i træk vinder det finske par Taisto Miettinen og Kristiina Haapalainen (foto) lørdag det bizarre verdensmesterskab.
Mens Roskilde Festival har stor succes med det årlige nøgenløb, så er koneløb den store attraktion i finske Sonkajärvi. For fjerde år i træk vinder det finske par Taisto Miettinen og Kristiina Haapalainen (foto) lørdag det bizarre verdensmesterskab.
Foto: Timo Hartikainen /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Finsk sejr for fjerde gang ved VM i koneløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finsk sejr for fjerde gang ved VM i koneløb
En af årets mere bizarre begivenheder i Finland er verdensmesterskabet i koneløb i Sonkajärvi.
Opdateret 10. juli 2012 kl. 09:50
Verden - 07. juli 2012 kl. 23:12
Af Ritzau
Mens Roskilde Festival har stor succes med det årlige nøgenløb, så er koneløb den store attraktion i finske Sonkajärvi. For fjerde år i træk vinder det finske par Taisto Miettinen og Kristiina Haapalainen lørdag det bizarre verdensmesterskab.

Parret kom i mål i tiden 1.01,22 minut. Et estisk par kom ind på andenpladsen knap tre sekunder efter vinderne. Tredjepladsen i konkurrencen blev også besat af finner.

- Banen var som altid krævende, siger Miettinen i en pressemeddelelse efter sejren.

I reglerne for VM i koneløb gælder, at hvert hold består af en mand og en kvinde, hvor manden skal bære kvinden hurtigst muligt gennem en forhindringsbane. VM-banen i Sonkajärvi er nøjagtig 253,5 meter land.

Videre hedder det i reglerne, at kvinden skal være mindst 17 år og ikke veje under 49 kilo. Hvis hun vejer mindre skal hun bære en rygsæk med ballast op til mindstevægten. Det eneste tilladte hjælpemiddel er et bælte, som bæreren må benytte.

I alt deltog 34 par i dette års udgave af koneløb. En af de mere prominente deltagere var Teuvo Hakkarainen, der er riksdagsmedlem for partiet De Sande Finner. Han blev tredjesidst med sin partner.

Ifølge arrangørerne var Hakkarainen iklædt cowboybukser og flannelskjorte. Han løb overhovedet ikke, men spadserede banen igennem, mens publikum råbte hurra.

Det første VM i koneløb i Sonkajärvi går tilbage til 1994, men konkurrencen har bortset fra det humoristiske tilsnit også dybe traditioner i den lokale historie.

I slutningen af 19. århundrede ville den lokale bandit Rosvo-Ronkainen kun have folk i sin bande, hvis de kunne klare en krævende forhindringsbane. På den tid var det både almindeligt at stjæle mad og kvinder fra nabolandsbyerne.

VM i koneløb har været gennemført 17 gange.
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?