31. maj 2020
Magnoliegården ligger smukt i landlige omgivelser og danner rammen for 23 behandlingskrævende, stærkt omsorgssvigtede børn.
Magnoliegården ligger smukt i landlige omgivelser og danner rammen for 23 behandlingskrævende, stærkt omsorgssvigtede børn.
Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forstander er tiltalt for vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forstander er tiltalt for vold
Opdateret 02. juli 2012 kl. 08:23
Stevns - 29. juni 2012 kl. 13:34
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
_Stevns: Forstanderen på Magnoliegården - Stevns Kommunes behandlingshjem for groft omsorgssvigtede børn - blev onsdag eftermiddag fritaget for tjeneste efter, at anklagemyndigheden har valgt at rejse tiltale mod ham efter den milde voldsparagraf i straffeloven. Sagen ventes for Retten i Roskilde, og indtil da er afdelingsleder Else Villemoes Andersen indsat som fungerende forstander. Det skriver DAGBLADET Køge fredag.
arrow Læs også: Forstander i retten for vold mod anbragte børn

Sagen stammer tilbage fra januar, da to nu tidligere ansatte medarbejdere på Magnoliegården valgte at melde forstanderen til politiet og Stevns Kommune for vold i forbindelse med brug af magtanvendelse over for to børn. Episoden fandt sted i august sidste år, men først efter fem måneder valgte de to ansatte at gå til politiet. Herefter har politiet efterforsket sagen i næsten et halvt år og har i denne uge valgt at rejse tiltale mod forstanderen.

Stevns Kommune lavede allerede sidste år af egen drift en undersøgelse af episoden og fandt ikke beviser, der kunne begrunde kritik af forstanderen. Efter politianmeldelsen iværksatte kommunen en ny undersøgelse med eksterne og uanmeldte besøg på Magnoliegården, ligesom Arbejdstilsynet var på uanmeldt tilsynsbesøg. Ingen af disse tilsyn har givet anledning til bemærkninger, oplyser kommunen.

- Vi tager til efterretning, at anklagemyndigheden nu har valgt at rejse tiltale. Men det er værd at understrege, at ingen er skyldig, før man er dømt i retten, siger skole- og institutionschef Anton Svendsen til DAGBLADET Køge.

Stevns Kommune har orienteret børnenes forældre og de anbringende kommuner om fritagelsen.
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk