18. juli 2019
U19-spilleren Emiliano Marcondes viser sig for tiden frem i FC Nordsjællands Superligatrup.
gallery icon

Se billedserie

U19-spilleren Emiliano Marcondes viser sig for tiden frem i FC Nordsjællands Superligatrup.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 17-årig viser sig frem i FC Nordsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

17-årig viser sig frem i FC Nordsjælland
Sport - 29. juni 2012 kl. 15:15
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Fodbold: Han fyldte 17 år i foråret, hvor han netop var blevet rykket op på FC Nordsjællands U19-hold, og nu bruger han sin sommer på at træne med i truppen hos de danske mestre.

Jo, Emilian Marcondes, der også har både Carmago og Hansen som ekstra efternavne, er nok en, der er værd at holde øje med i fremtiden, hvilket otte kampe for U17-landsholdet også vider noget om.

Tirsdag aften var han endda med fra start, da FCN spillede træningskamp mod Helsingborg. Og selv om man ikke skal lægge for meget i netop den kamp, så er det et udtryk for, at man i hvert fald ser Emiliano Marcondes meget nærmere an.

Og det skal man være velkommen til, hvis det står til den 17-årige Hvidovre-dreng med den brasilianske mor og danske far. Han har i hvert fald selv tænkt sig at suge alt det fodbold til sig, han overhovedet kan i de kommende uger.

- Det er rigtig udfordrende, lærerigt og inspirerende. Det giver mig helt vildt meget. Jeg mærker, hvordan livet er som fodboldspiller. Det er jo det perfekte liv i mine øjne. Det har det altid været, og det har altid været det, jeg ville, siger Emiliano Marcondes til Frederiksborg Amts Avis.

- Det giver da blod på tanden. Man kæmper jo for at komme op og spille fast i truppen og få nogle Superligakampe. Men det er stadig U19, jeg skal spille til efteråret.

Han skiftede til Farum og FC Nordsjælland som 15-årig, selv om det var et stort skridt at tage springet væk fra den faste base i Hvidovre, men det er langt fra noget, han fortryder. Tværtimod. Slet ikke nu hvor modstanderne på banen hedder Kasper Lorentzen og Nicolai Stokholm.

- Det er en stor omvæltning at være med her. Det er bare mere professionelt. Man er ikke i tvivl om noget, og man har bedre holdkammerater. Det går en del stærkere. Det synes jeg er dejligt, for det er det, jeg gerne vil spille - hurtig fodbold. Og jeg synes, jeg kan følge med, siger Emiliano Marcondes.

- Det er nogenlunde de samme ting vi laver på banen. Men det er jo også opstart, så der bliver lavet nogle hårde ting. Jeg kan godt mærke, at det fysisk er meget hårdere. Jeg kan mærke, at jeg er træt i benene.

De bliver samtidig meget tæt på jorden. For selv om han snuser godt ind til en eventuel fremtid i Superligaen, så ved han godt, der er et stykke vej endnu.

- Jeg holder begge ben på jorden, men det er det, jeg går efter - at spille Superliga-fodbold. Så tidligt som muligt. Det er bare med at klø på. Og jeg føler i hvert fald, at jeg udvikler mig helt vildt meget ved at træne med Superligaholdet.