20. januar 2018
Kronprins Frederik ved redaktionsmødet på metroXpress i går tirsdag.
Kronprins Frederik ved redaktionsmødet på metroXpress i går tirsdag.
Foto: Thomas Freitag/Scanpix 2012)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kronprinsen om redaktør-job: En kæmpe oplevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kronprinsen om redaktør-job: En kæmpe oplevelse
Opdateret 27. juni 2012 kl. 12:40
De kongelige - 27. juni 2012 kl. 12:33
Af Camilla Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Kronprins Frederik kan nu skrive gæsterredaktør på metroXpress på sit i forvejen lange CV. Tirsdag besøgte han gratisavisens redaktion, hvor han var gæsteredaktør på en særlig OL- og sportsudgave i anledning af, at der er en måned til OL i London.

- Det er en helt ny verden for mig at lave avis. Men emnet passer godt til mig - det er noget, jeg ved noget om og interesserer mig for, så jeg føler ikke bare, jeg er en kransekagefigur. Og jeg er stolt af det, vi har lavet - jeg synes, avisen har en godt blanding. Det har været en kæmpe oplevelse, sagde kronprinsen bagefter.

Kronprinsen er medlem af den Internationale Olympiske Kommite og i det hele taget meget interesseret i sport og i at få unge til at dyrke det.
Godt at atleter er forbilleder
I sin leder i onsdagens udgave af metroXpress hylder han da også sportsudøverne, mens han sætter spørgsmålstegn ved vor tids fokusering på reality-tv og på det at være kendt bare for at være kendt.

- (...) Om end det kan være ganske underholdende, får det nok mange forældre og ansvarlige voksne til at løfte øjenbrynene i bekymring over pejlingen i de unges indre kompas. Er det virkelig det, de unge gerne vil spejle sig i?, spørger kronprinsen.

En undersøgelse viser, at de unge ser op til sportsudøvere, forretningsfolk og kunstnere. Den undersøgelse er kronprinsen glad for.

- Det er for mig også en indikation af, at de unge godt ved, at vejen til et værdifuldt liv ikke nødvendigvis er brolagt med reality-show og kortvarig lykke.