25. november 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uefa udelukker tyrkiske klubber fra Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uefa udelukker tyrkiske klubber fra Europa
Flere tyrkiske fodboldklubber er udelukket fra internationale turneringer på grund af økonomisk rod.
Sport - 31. maj 2012 kl. 09:37
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Der bliver ikke noget europæisk fodbold for de tre tyrkiske klubber Besiktas, Bursaspor og Gaziantepspor det kommende år.

Rod i klubbernes økonomi og lønudbetalinger gør, at det europæiske fodboldforbund (Uefa) har besluttet at udelukke dem fra internationale turneringer.

Straffene til klubberne er differentierede, og Besiktas er udelukket fra at deltage i de næste to internationale turneringer, som klubben måtte kvalificere sig til i løbet af de kommende fem år.

Besiktas vil appellere afgørelsen til den internationale sportsdomstol CAS.

- Vi vil forsvare klubbens ret til det sidste, og vi vil appellere til CAS som det første. Jeg mener, at det er en dramatisk beslutning, og den rammer os temmelig hårdt, men der er intet vi kan gøre, siger Besiktas' bestyrelsesmedlem Levent Erdogan.

Flere tyrkiske klubber har bevæget sig ind i en ond spiral, hvor de tilsyneladende ikke kan betale løn til deres spillere, og det bliver næppe lettere med straffen, de nu er blevet pålagt for samme.

Besiktas er tildelt en bøde på 200.000 euro (knap 1,5 millioner kroner) på grund af forsinkede lønudbetalinger til spillere og ansatte. Det skriver klubben i en børsmeddelelse.

Istanbul-klubben har kvalificeret sig til anden kvalifikationsrunde af næste sæsons Europa League, mens Bursaspor var kvalificeret til den første kvalifikationsrunde i samme turnering.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk