6. marts 2021
Prisen for aftenens bedste film gik til holdet bag filmen Domino.
gallery icon

Se billedserie

Prisen for aftenens bedste film gik til holdet bag filmen Domino.
Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge stjernefrø på ny filmfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge stjernefrø på ny filmfestival
Opdateret 20. maj 2012 kl. 21:55
Køge - 16. maj 2012 kl. 14:14
Af Torben Thorsø
Køge: Fotografernes blitz lynede om kap med de brede smil fra festklædte piger og seje drenge, da der var filmfestival på Asgård Skole tirsdag aften.

Køge var for en aften blevet til Cannes, og programmet bestod af en række kortfilm, som unge fra kommunens 8. klasser selv har stået for at skrive, instruere og filme.

De har arbejdet hårdt med at lave over 100 forskellige kortfilm, og på filmfestivalen blev 12 film vist, der var nomineret som vinderfilm.

Filmfestivalen var arrangeret af fælleselevrådet på kommunens skoler med støtte fra en gruppe skolebibliotekarer, og der var lagt et stort arbejde i at alt skulle klappe og være klart til den store fest.

Fælleselevrådet var straks med på ideen, da de fik muligheden for at lave et stort arrangement, der kunne samle unge fra alle kommunens 8. klasser i et fælles projekt.

- Vi ville rigtig gerne være med til at arrangere noget, der kunne samle klasserne og skabe fællesskab, sagde Helene Hylling Jensen, der er formand for fælleselevrådet, før lyset blev slukket, og den første film blev vist.

Næstformand Mikkel Nimgaard Schultz fortsatte:

- Det er første gang, der er filmfestival i Køge, og hvis det bliver den succes, vi håber på, er det værd at gentage til næste år, for holdene har haft det rigtig sjovt med at lave filmene og har taget godt imod initiativet.

Alle eleverne havde lavet film ud fra det samme tema, "Hævn", og det var der kommet mange forskellige resultater ud af. Da filmene havde rullet over lærredet og lyset igen blev tændt i den festligt pyntede biografsal på Asgård Skole, faldt juryens dom: Prisen for den bedste film gik til holdet bag filmen Domino, mens filmen Paphoved vandt publikumsprisen og prisen for bedste ide. Filmen for bedste teknik gik til filmen Sidespor.
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk