25. oktober 2021
Natur- og Miljøklagenævnet gav i går afslag på gennemførelse af Stevns Kommunes cykelsti-projekt mellem Hellested og Hårlev. Klageparterne glæder sig over afgørelsen.
Natur- og Miljøklagenævnet gav i går afslag på gennemførelse af Stevns Kommunes cykelsti-projekt mellem Hellested og Hårlev. Klageparterne glæder sig over afgørelsen.
Foto: Kathrine Harvey.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykelsti-projekt er nu kørt i grøften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykelsti-projekt er nu kørt i grøften
Stevns - 15. maj 2012 kl. 12:45
Af Kathrine Harvey
Hellested / Hårlev: Natur- og Miljøklagenævnet har vendt tommelfingeren nedad til Stevns Kommunens plan om en cykelsti tværs gennem Tryggevælde Ådal på strækningen mellem Hellested og Hårlev.

Formændene for Danmarks Naturfredningsforeningen på Stevns og foreningen Tryggevælde- og Stevns Ådals Bevarelse jubler over afgørelsen, som ifølge nævnet i høj grad er truffet på baggrund af det pågældende områdes status som Natura 2000-område, der er særligt beskyttet.

- Vi er glade for, at naturen har sejret i denne sag. Hermed er det slået fast, at Natura 2000 er en meget stærk beskyttelse af naturen, der samtidig stiller krav om en pleje, som vil sikre gunstig bevaringstilstand også i fremtiden. Det er ligeledes klart, at områder, der ikke plejes, ikke bare vokser ud af beskyttelsen. Det er en stor fordel for bevaringen af fremtidens natur, siger Inge Ambus, formand for Danmarks Naturfredningsforening på Stevns.

Borgmester Poul Arne Nielsen er ærgerlig over beslutningen, som betyder, at det tilskud og den lånegaranti til projektet, som kommune allerede havde sikret sig fra staten, bortfalder, da projektet nu må kasseres.

- Jeg ærgrer mig over afgørelsen. På vegne af borgerne i Stevns Kommune og ikke mindst borgerne i Hellested og Hårlev, som nu må vente endnu længere på at kunne komme til at cykle sikkert mellem de to byer, siger han.

Nu må kommunen derfor tage to andre linjeføringer af cykelstien - to modeller, der blev stillet som alternative forslag til det valgte projekt - tilbage på tegnebrættet for at vurdere, om en af dem kan udføres i stedet.

Læs mere i DAGBLADET Køge tirsdag.
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk