31. oktober 2020
Vestas Vindmølle
Vestas Vindmølle
Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havne-møller bliver 149 meter høje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havne-møller bliver 149 meter høje
Opdateret 23. april 2012 kl. 13:54
Køge - 21. april 2012 kl. 20:50
Af Simon Dinsen Hansen
Det bliver et gigantisk vartegn, som Køge Kommune får, hvis planen om fire vindmøller på den kommende nordlige dækmole i den nye Køge Havn realiseres.

Møllerne ser i de foreløbige planer ud til at blive 149 meter høje, og dermed kan de dække 10 procent af det samlede strømforbrug i Køge Kommune. Det er en højde knap fire gange højere end tårnet på Køge Kirke, og netop højden har fået Venstre til at slå bremsen i overfor projektet.
arrow Læs også: SF: Havne-vindmøller er en god idé

Men resten af byrådet vil gerne fortsætte med planen om vindmøllerne, der skal drives gennem et kommunalt aktieselskab under Energiforsyningen.

- Vi støtter fortsat projektet, og præcist hvor høje vindmøllerne skal være, må de kommende miljøundersøgelser og politiske forhandlinger afgøre. Nu vil vi se visualiseringerne først, siger gruppeformand for Socialdemokraterne, Thomas Kielgast, som mener, at kommunen har en forpligtelse til at tænke i grønne løsninger.

Thomas Kielgast peger på, at der er lang vej, før vindmøllerne kan realiseres, og han håber på, at det vil være et samlet byråd, der til den tid står bag den endelige beslutning.

Også de Konservative er klar til at tage næste skridt på vejen mod de fire gigantmøller, som skal beskrives og miljøvurderes nærmere i en såkaldt VVM-undersøgelse, før de kan sættes op på havnen.

- Det er denne her vej, vi vil, men den endelige beslutning bliver naturligvis først taget, når møllerne har været i høring. Men det her projekt ser rigtigt ud i forhold til vores klimastrategi, siger de Konservatives gruppeformand Flemming Christensen.

Han erkender, at den inderste mølle tættest på land vil stå meget tæt på Køge Marina, men han afviser alternativet om at sætte møllerne ud i havet som egentlige havvindmøller, som er dyrere i drift og opførsel.

Indtil videre er der udarbejdet en Cowi-rapport om vindmøllerne, og den viser, at de fire møller kan reducere kommunens nuværende årlige CO2-udslip med fire procent og at de gældende støjkrav kan opfyldes.
arrow Politiker maner til ro i vindmøllesag
24. april 2012 kl. 12:31 Opdateret: kl. 14:08
arrow Frygter støj fra høje havne-møller
23. april 2012 kl. 12:38 Opdateret: kl. 14:08
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk