29. juli 2021
Kronprins Frederik gennemførte i 2008 Merida MTB Marathon i tiden 7 timer, 25 minutter og 36 sekunder. I morgen går jagten ind på en bedre tid.
Kronprins Frederik gennemførte i 2008 Merida MTB Marathon i tiden 7 timer, 25 minutter og 36 sekunder. I morgen går jagten ind på en bedre tid.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kronprins og statsminister til MTB-løb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kronprins og statsminister til MTB-løb
Opdateret 28. september 2009 kl. 09:37
Sjælland - 26. september 2009 kl. 06:00
Af Palle Høj
Nordsjælland: Kronprins Frederik stiller til start i Danmarks største mountainbikeløb, som køres søndag den 27. september i Gribskov og Store Dyrehave. Kronprinsen deltog også sidste år og gennemførte de 103 kilometer i Merida MTB Marathon i godt syv timer i regn og kold blæst. Dengang kørte han inkognito under navnet Frederik Hansen, men i år bliver det helt som sig selv. Det fremgår af startlisterne hos løbsarrangørerne, at Kronprins Frederik er tilmeldt.
arrow Læs også: Deltagerrekord til MTB Marathon

Formand for cykelløbet, Henrik Henriksen, bekræfter tilmeldingen.

- Vi har tilbudt kronprinsen, at han kunne køre med et særligt startnummer, svarende til en af kongehusets kronebiler, men han ønsker ingen stor ståhej omkring sin deltagelse. Han vil bare gerne køre løbet som privatperson og på lige fod med alle andre deltagere, som er en blanding af den lille elite inden for sporten og den meget brede skare af motionister, siger Henrik Henriksen, som sidste år fulgtes med kronprinsen fra start til mål.

- Sådan bliver det nok ikke i år. Jeg tror, kronprinsen først og fremmest kører mod sig selv og for at slå sin tid fra sidste år. Han har trænet en del mere op til løbet, end han gjorde sidste år, siger Henrik Henriksen.

Cirka 1400 ryttere vil være klar til start, når løbet skydes i gang af Hillerøds borgmester Kirsten Jensen søndag morgen kl. 9 i Slotsgade i Hillerød. 1400 deltagere er rekord for løbet.

Blandt de rekordmange deltagere er statsminister Lars Løkke Rasmussen, som også tidligere har gennemført den korte af de i alt tre ruter, det er muligt at køre i motionsløbet. Lars Løkke Rasmussen har dog i år tilmeldt sig den 103 kilometer lange distance, så der bliver noget at se på for tilskuerne i startområdet eller ude på ruten.

- Rygtet siger, at Lars Løkke Rasmussen er i god form efter sin tur til Paris i sommer og sine mange træningsture rundt i Nordsjælland på søndage. Det bliver spændende at se, hvordan han klarer sig i skoven, som er helt anderledes at køre i end på landevejen, siger Henrik Henriksen.
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?