11. maj 2021
Kronprinsesse Mary ved åbningen af Danidas tredimensionelle jubilæumsudstilling.
gallery icon

Se billedserie

Kronprinsesse Mary ved åbningen af Danidas tredimensionelle jubilæumsudstilling.
Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2012)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mary fejrede Danida

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mary fejrede Danida
Opdateret 16. marts 2012 kl. 12:43
De kongelige - 16. marts 2012 kl. 12:29
Af Camilla Pedersen
I marts fejer Danida 50 års jubilæum, og både torsdag og fredag blev det fejret med kronprinsesse Mary som særlig gæst.

Torsdag aften deltog kronprinsessen i Danidas jubilæumsmiddag i København, hvor hun blev modtaget af udviklingsminister Christian Friis Bach.

Fredag er hun gæst ved Danidas jubilæumskonference i BellaCenter om international udvikling "Development Policy in a Changing World"..

Samtidig lancerer Danida kampagnen "Bedre rammer", som fortæller historierne om de mennesker, som Danida medvirker til at skabe bedre forhold for i verdens fattigste lande. Blandt andre 7-årige Amira fra Burkina Faso, hvis drøm om at blive dyrlæge har langt større sandsynlighed for at gå i opfyldelse takket være landets forbedrede skolesystem. Besøgende på udstillingen kan desuden gennem kampagnens quiz tage stilling til, hvordan de mener, man bedst skaber langsigtet udvikling i verdens fattigste lande.

- Danida er danskernes bidrag til udviklingen i verden, og danskerne bakker i høj grad op om udviklingsarbejdet. Men vi ved også, at danskerne kan være skeptiske i forhold til, om bistanden nytter. Den skepsis er nyttig og udfordrende og har været med til at holde Danida leveringsdygtig i god udviklingsbistand. Det er vigtigt, at vi bliver bedre til at fortælle om resultaterne, hvordan vi arbejder, og hvorfor udviklingsbistanden stadig er nødvendig selv efter 50 års arbejde med at bekæmpe fattigdom i verden, siger udviklingsminister Christian Friis Bach.
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?