19. september 2019
Skål! Det var en glædens dag for Danske Ølentusiaster i Roskilde, da de mødtes for at markere, at Gamle Carlberg Lager er tilbage på markedet efter at være blevet droppet i efteråret.
gallery icon

Se billedserie

Skål! Det var en glædens dag for Danske Ølentusiaster i Roskilde, da de mødtes for at markere, at Gamle Carlberg Lager er tilbage på markedet efter at være blevet droppet i efteråret.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ølentusiaster fejrede Gamle Carlsbergs tilbagekomst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ølentusiaster fejrede Gamle Carlsbergs tilbagekomst
Opdateret 13. marts 2012 kl. 15:55
Roskilde - 13. marts 2012 kl. 14:56
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Roskilde: - Det er en stor sejr!

Formanden for Danske Ølentusiaster i Roskilde, Povl Nielsen, strålede lige så meget som solen på himlen, da medlemmerne var samlet i Gustav Wieds Øl- og Vinstue i Hersegade for at fejre gensynet med en gammel bekendt.

I efteråret fjernede Carlsberg sin ældste øl fra markedet til stor sorg og forargelse blandt de lokale ølelskere. Gamle Carlsberg Lager blev serveret første gang i 1846 og er dermed faktisk et år ældre end bryggeriet i Valby, der først blev grundlagt i 1847.

For at føje spot til skade skete nedlæggelsen endda i 200-året for bryggeren J. C. Jacobsens fødsel, og det fik Danske Ølentusiaster i Roskilde til at holde et sørgearrangement, hvor folk blev udstyret med sørgebind, og der blev drukket passende mængder af gravøl.

Om protesten er kommet Carlsberg for øre vides ikke, men de lokale ølentusiaster kan ifølge Povl Nielsen blot konstatere, at Gamle Carlsberg Lager er tilbage igen, og at bryggeriets begrundelse minder ufattelig meget om Roskilde-folkenes argumenter for, at øllen burde bevares.
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk