6. marts 2021
Fjernvarmepriserne i Skævinge har i årevis været skyhøje og genstand for både debat, forhandlinger og frustrationer. Billedet her er fra et borgermøde i 2009.
Fjernvarmepriserne i Skævinge har i årevis været skyhøje og genstand for både debat, forhandlinger og frustrationer. Billedet her er fra et borgermøde i 2009.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forbrugere låst fast med dyr varme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forbrugere låst fast med dyr varme
Opdateret 05. marts 2012 kl. 06:29
Hillerød - 03. marts 2012 kl. 04:37
Af Janne Mulvad
Selv om energiselskabet E.On for kort tid siden spåede et gennembrud i forhandlingerne om Hillerød Forsynings overtagelse af varmeværket i Skævinge, er de to parter alligevel ikke nået til enighed. Håbet var ellers, at Hillerød Forsyning ved at overtage værket i Skævinge kunne levere billigere varme til de godt 600 forbrugere, som i Skævinge betaler op til dobbelt så meget for deres fjernvarme som forbrugerne i nabobyen Hillerød.

Formand for Hillerød Forsyning Finn Hansen oplyser, at der er givet to bud på varmeværket.

- Vi har budt, hvad vi mener E.On kan få, hvis vi efterfølgende skal have det til at hænge sammen økonomisk, så forbrugerne kan få billigere varme. Hvis vi giver den pris, som E.On vil have, kan vi ikke levere varme til en billigere pris, siger Finn Hansen, der ikke ønsker at oplyse beløbets størrelse.

Men parterne står står langt fra hinanden i forhandlingerne, fastslår han.

Kim Hendry, formand for Skævinge Fjernvarmelaug, og selv en af de godt 600 forbrugere i Skævinge, der er tvunget til at modtage fjernvarme fra E.On, er ikke overrasket.

- Det skulle undre mig, om Hillerød Kommune kunne komme i nærheden af det, E.On ville have for værket, for de har jo fundet en guldgrube, siger Kim Hendry, som er overbevist om, at E.On forlanger en alt for høj pris for værket.

Han lukkede selv for sin fjernvarme sidste år og har udelukkende varmet sit hus op med brænde, men betaler stadig 9500 kroner om året til E.On alene for at være tilsluttet.

Han håber nu på en politisk løsning på de høje fjernvarmepriser.

Henrik Rasmussen, direktør i E.On Varme, ønsker ikke at kommentere forhandlingerne med Hillerød Forsyning i avisen. Finn Hansen oplyser, at E.On og Hillerød Forsyning mødes igen på mandag for at genoptage forhandlingerne om værket.
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?