24. september 2021
pnes--Rdhuspladsenbrnekorogplakater
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 500 københavnere gik på gaden for at fejre religiøs tolerance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

500 københavnere gik på gaden for at fejre religiøs tolerance
Opdateret 06. februar 2012 kl. 09:10
Danmark - 06. februar 2012 kl. 09:07
Af Jan Rossil
Tro kan samle - ikke kun trosfæller, men også mennesker med forskellig overbevisning. Det viste sig i går, søndag den 5. februar, hvor lokale kræfter i København havde taget initiativ til at fejre FNs World Interfaith Harmony Week. Det skete ved to arrangementer med tilsammen 5-600 deltagere.

I den bidende kulde på Rådhuspladsen blev københavnere budt på varm "Harmony Soup", taler og musik. Og fra Blågårds Plads gik et større optog i samlet flok til Rådhuspladsen, hvor de blev modtaget med klapsalver og varm suppe.

"Vi er alle københavnere uanset religion og baggrund, og vores forskellighed er vores styrke", lød det fra Københavns integrationsborgmester Anna Mee Allerslev, som hilste FNs initiativ velkomment. Også Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen, talsmand for Muslimernes Fællesråd Mustafa Gezen og den buddhistiske nonne Ani Tenzin havde et budskab om gensidig respekt og velvilje med til de fremmødte. Konferencier var tidligere overrabbiner Bent Melchior.

Den første uge af februar fejrer religiøse samfund over hele verden World Interfaith Harmony Week med hinanden. Det var Jordans kong Abdullah, der i 2010 foreslog FNs Generalforsamling at udpege den første uge i februar til fælles markering af den gensidige tolerance mellem verdens religioner.

Kilde: PressWire
Stemmer du til kommunalvalget i år?