11. maj 2021
Roskilde Festival Højskole bliver en del af Rockmagneten, som også kommer til at rumme Danmarks Rockmuseum og Roskilde Festivals hovedsæde.
Roskilde Festival Højskole bliver en del af Rockmagneten, som også kommer til at rumme Danmarks Rockmuseum og Roskilde Festivals hovedsæde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højskole starter med skattefrihed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højskole starter med skattefrihed
Opdateret 23. januar 2012 kl. 08:56
Roskilde - 21. januar 2012 kl. 11:04
Af Steen Østbjerg
Roskilde: Når Roskilde Festival Højskole skal etablere sig, bliver det en smule lettere, for Roskilde Kommune fritager nemlig højskolen for at betale ejendomsskat.

I forvejen har kommunen foræret højskoleprojektet en byggemodnet byggegrund på Musicon. Den har en værdi af cirka 12 millioner kroner. Sidste år bevilgede kommunen yderligere så 10 millioner kroner til byggeriet, som forventes at koste omkring 93 millioner kroner.

Ifølge Jesper Øland-Elkjær vil grundskylden af højskolegrunden blive en årlig udgift på 200.000-300.000 kroner med den nuværende grundskyldspromille, og selv om det er et beløb af en ganske anden størrelse en de tidligere kommunale bidrag, har det stor betydning for højskolen, forsikrer forstanderen, både som symbolsk understregning af kommunens støtte til højskolen, der er i færd med at skaffe finansiering til sit byggeri, og som økonomisk håndsrækning til højskolens driftsbudget de første år.

Indtil videre er fritagelsen fra at betale ejendomsskat besluttet af et enstemmigt økonomiudvalg. Følger byrådet som forventet økonomiudvalget, bliver Roskilde Festival Højskole fritaget for betaling for grundskyld i seks år. Og følger Roskilde Festival Højskole sin tidsplan, vil den bygge sine rammer som en del af Rockmagneten på Musicon i 2013, og tage imod sine første elever i en nybygget festivalhøjskole i 2014.
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk