18. december 2017
Ole Ahlberg fortolker Tin Tins liv på udstillingen på Galleri Badevej 2b.
gallery icon

Se billedserie

Ole Ahlberg fortolker Tin Tins liv på udstillingen på Galleri Badevej 2b.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forbudt kunst: Tin Tin tatoveret på låret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forbudt kunst: Tin Tin tatoveret på låret
Opdateret 16. januar 2012 kl. 09:00
Helsingør - 12. januar 2012 kl. 09:48
Af Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Helsingør: I mange år har kunstneren Ole Ahlberg arbejdet med at undersøge og udforske figuren Tin Tin igennem sine billeder og skulpturer.

På lørdag mellem klokken 13 og 15 er der fernisering på en udstilling af Ahlberg. "Det hemmelige liv", er titlen på udstillingen, som vises i Galleri 2B på Badevej. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi har alle haft et billede og en historie i os omkring denne tegneseriefigurs liv og tanker. Og det har nok for de fleste været en historie om en dreng med en lidt tilbagetrukken generthed. Han kom godt nok i mange tilspidsede situationer men formåede uden de store følelsesudbrud at komme igennem besværlighederne. Det andet køn og forholdet til det har vi ikke set noget konkret om, lyder det fra Ole Ahlberg, som nu udstiller sin fri fortolkning af Tin Tins liv. I kunstnerens øjne er det nemlig meget mere farverigt og nysgerrigt, end vi kan ane.

- Der er en dobbelttydighed - og dette er ment som en styrke - i billederne. Denne dobbelttydighed gør, at vi igen kan fortolke de billeder, der kommer fra Ole Ahlbergs tanker og hånd, siger Georg Mathiasen fra Galleri 2b.

Det har i øvrigt været en lang og sej kamp for Ole Ahlberg at få muligheden for frit at kunne udstille og sælge sine værker.

- Der blev lagt sag an mod ham fra advokater i Belgien, som varetager interesserne for efterkommerne efter Herges - skaberen af Tin Tin. Sagen kom efter flere prøvelser igennem flere år op i Højesteret, og i dag kan Ole Ahlberg nu endeligt frit komme frem med sine levende og udfordrende billeder, forklarer Georg Mathiasen.

På udstillingen vises 25 originale billeder samt flere arbejder i bronze,sølv og marmor. Kunstneren er selv til stede til ferniseringen, hvor alle er velkomne.
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk