18. juli 2019
Henrik Hjortkær med en brøkdel af sin samling.
Henrik Hjortkær med en brøkdel af sin samling.
Foto: Svend Klarskov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En nørd vil lave samlermuseum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En nørd vil lave samlermuseum
Opdateret 13. januar 2012 kl. 12:05
Vordingborg - 11. januar 2012 kl. 12:58
Af Svend Klarskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Hvordan så en købmandsbutik ud i ældgamle dage? Hvordan dækkede oldemor op med porcelæn? O.s.v.. Muligheden for at opleve antikke samlinger kan blive en oplevelse og en stor gevinst for Møn og for den mønske turisme. Det kan ske med realiseringen af Danmarks Samlermuseum.

Manden bag planerne er restauratør Henrik Hjortkær, som sammen med sin hustru, Bente Bille, driver Café Frederik VII på Storetorv i Stege. Han en antik-nørd af omfattende dimensioner. Han har bl.a. en komplet gammeldags købmandsforretning - med alt, hvad man overhovedet kan forstille sig. Vin på flasker, kalkkoste - og hindbær-gelé årgang 1969, om det skal være. I et lokale ved siden af er der indrettet en antik isenkræmmerbutik med et eventyrligt udvalg af varer. Og en fortidig barberstue/frisørsalon i suveræn udgave. Og så er der en antik gildestue. For slet ikke at tale om ølsamlingen, som er helt enorm. Og de mange gamle skilte, som optræder her og dér.

Sagen om museet var til behandling forleden i Vordingborg Kommunes kultur-, idræts- og fritidsudvalg, fordi Henrik Hjortkær er interesseret i at placere samlermuseet i den gamle tørmælksfabrik for enden af Thorsvangs Allé i Lendemarke. Det er en kommunal ejendom, som han gerne vil overtage. Og nu skal økonomiudvalget så se på sagen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk