24. oktober 2021
Administrationen af løn er blevet to millioner kroner billigere i Roskilde Kommune, men Det Konservative Folkeparti tror på, det kan gøres endnu mere effektivt, hvis opgaven kommer i udbud.
Administrationen af løn er blevet to millioner kroner billigere i Roskilde Kommune, men Det Konservative Folkeparti tror på, det kan gøres endnu mere effektivt, hvis opgaven kommer i udbud.
Foto: Tommy Verting
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: NemID fjerner indbrud i netbanker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NemID fjerner indbrud i netbanker
Opdateret 30. december 2011 kl. 13:39
Sjælland - 29. december 2011 kl. 04:00
Af Katrine Wied
Indførelsen af NemID har effektivt fået sat en stopper for den type kriminalitet, som kaldes indbrud i netbanker. Det vil sige forbrydelser, hvor gerningsmanden ved hjælp af et lille program får adgang til en kundes netbankkonto og kan fjerne penge herfra. Sådan lyder vurderingen fra Nordsjællands Politi.

Nordsjællands Politi har kun modtaget ganske få anmeldelser om indbrud i netbanker i første halvår af 2011 og slet ikke nogen i andet halvår.

- En af årsagerne til nedgangen i antallet af netbank-indbrud er NemID. Jeg har tidligere anket over for bankerne, at det var for let at få adgang til selve kontoen. Men NemID har trukket meget hårdt i håndbremsen, siger vicepolitiinspektør Flemming Poulsen fra Nordsjællands Politi.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis' oplysninger har Danske Bank før indførelsen af NemID været følsom for netbank-indbrud, mens Jyske Bank, der havde en anden adgangsprocedure, ikke var så udsat.

- Efter NemID kan gerningsmændene ikke længere sidde rundt omkring i verden og downloade deres små fishing-programmer for at komme ind ad hoveddøren så at sige. NemID kræver et brugernavn og password for at komme ind ad havelågen, men koden skifter hele tiden, så man ikke kan komme ind ad hoveddøren til værdierne. Det øger sikkerheden, forklarer Flemming Poulsen.
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?