31. oktober 2020
Vi må da stå ved vores traditioner - især i julen, fastslår skoleleder Tom Schultz fra Nørrevangsskolen. 
 70 procent af skolens 314 elever har anden etnisk baggrund end dansk. 
 - Det handler om gensidig respekt, og man skal da ikke ødelægge en sang eller salme, bare fordi nogen ikke kan li' den. Så kan man jo bare lade være med at synge den, siger han. 
 Arkivfoto
Vi må da stå ved vores traditioner - især i julen, fastslår skoleleder Tom Schultz fra Nørrevangsskolen. 70 procent af skolens 314 elever har anden etnisk baggrund end dansk. - Det handler om gensidig respekt, og man skal da ikke ødelægge en sang eller salme, bare fordi nogen ikke kan li' den. Så kan man jo bare lade være med at synge den, siger han. Arkivfoto
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Vi holder skam jul på Nørrevangsskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vi holder skam jul på Nørrevangsskolen
Opdateret 22. december 2011 kl. 08:41
Slagelse - 20. december 2011 kl. 06:00
Af Kim Brandt
Slagelse: Vi har ikke - og har aldrig haft - tradition for at holde juleafslutning i kirken. Så det gør vi ikke. Men ellers fastholder vi alle de gamle, danske juletraditioner her på skolen. Det siger skoleleder Tom Schultz fra Nørrevangsskolen i Slagelse til Sjællandske.

Baggrunden er, at der i weekenden florerede en historie om, at visse skoler i landet giver køb på jule-traditionerne for ikke at støde muslimske elever. Bl.a. Nørrevangsskolen i Slagelse:

- Det er noget værre vrøvl, Jyllands-Posten har skrevet. Jeg er trods alt dansklærer, så at skrive, vi har opgivet en juleafslutning ville jo forudsætte, at vi havde en tradition for det. Og det har vi ikke og har aldrig haft, fastslår skolelederen, der har været ansat siden 1995.

Tværtimod gør man meget ud af at lære de omkring 70 procent af eleverne med indvandrerbaggund om de danske juletraditioner.

- Vi synger julesange og salmer, og undlader ikke visse vers, som en skole i København angiveligt gør. Det er da fjollet. Vi har et juletræ i kantinen og danser om juletræet. Det er jo en del af den danske kultur og en dansk tradition, som er vigtig at fastholde, understreger skolelederen.
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk