18. juli 2019
Lise-Lotte Rebel går offentligt ud og kritiserer kirkeministeren.
Lise-Lotte Rebel går offentligt ud og kritiserer kirkeministeren.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helsingør-biskop til kamp mod homo-vielser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helsingør-biskop til kamp mod homo-vielser
Opdateret 16. december 2011 kl. 16:04
Helsingør - 16. december 2011 kl. 11:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Biskoppen i Helsingør Lise-Lotte Rebel, Danmarks første kvindelige biskop, går ikke ind for, at homoseksuelle kan vies til ægtefæller i den danske folkekirke. Af samme grund deltager Rebel ikke i et kommende arbejde med at udforme et ritual for homoseksuelle vielser, skriver Helsingør Dagblad fredag.

Den stadig nybagte kirkeminister Manu Sareen har ellers varslet en lovændring, som åbner mulighed for netop kirkelige vielser af to mennesker af samme køn. Samtidigt har ministeren bedt de danske biskopper om at komme med et forslag til, hvordan et sådant vielsesritual skal udarbejdes og bruges.

- Kirken har altid forstået et ægteskab som et forhold mellem en mand og en kvinde. Sådan er det også indskrevet i kirkens ritualer. Og sådan er det omtalt i bibelen og i de kirkelige dokumenter, som folkekirken bygger på. Det gælder igennem hele historien. I vielsesritualet, som lyder ved ethvert bryllup, hedder det, at Gud skabte mennesket i sit billede, som mand og kvinde. Det er et citat fra Bibelen. Det har jeg ikke i sinde at ændre på blot for at tilfredsstille en ensretning... Det der sker nu er, at nogle forsøger at omdefinere selve ægteskabet, så det bliver kønsneutralt. Det er jeg ikke enig i. Det er at forandre selve ægteskabet, og jeg synes, det udtrykker en mangel på anerkendelse af menneskers forskellighed, forklarer Lise-Lotte Rebel til Helsingør Dagblad.D

en socialdemokratiske Helsingør-folketingskandidat Thomas Horn er ikke tilfreds med den udmelding fra Helsingør Stift. Han mener, at Lise-Lotte Rebel og folkekirken skal følge med tiden.

- Jeg synes at det er rigtig ærgerligt at vores lokale biskop ikke vil indgå i arbejdet med at udforme et ritual. Helsingør Stift er jo ikke et lille lukket vestjysk samfund, men en del af et mangfoldigt hovedstadsområde. Signalet er uheldigt. Folkekirken skal følge med tiden og i det hele taget udvikle sig i takt med sine sognebørn, lyder kritikken fra Thomas Horn.

Lise-Lotte Rebel mener til gengæld, at politikerne skal blande sig uden om de kirkelige ritualer. Biskoppen vurderer, at homoseksuelle vielser strider både mod det danske sprog og kirkens ægteskabsteologi i det nuværende vielsesritual.

- Angående kirkelige ritualer har vi i Danmark den ordning, at det er noget, kirken selv udarbejder, og som politikere skal holde sig fra at diktere indholdet af. Mit synspunkt er ganske uafhængigt af, om jeg bor øst eller vest for Storebælt. Og jeg synes ikke folk er ringere, fordi de bor vestpå, ligesom jeg synes mennesker har den samme værdighed uanset deres seksualitet. Jeg går ind for lige værdighed blandt mennesker, men jeg går ikke ind for ensretning, fastslår Helsingør Stift-biskoppen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede