25. maj 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billigere at tage husdyr over grænsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billigere at tage husdyr over grænsen
Opdateret 30. november 2011 kl. 10:29
Sjælland - 28. november 2011 kl. 04:07
Af Michael Degn Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Danske dyreelskere får nu ekstra penge til hundekiks og kattegrus, når de vil have deres kæledyr med over grænsen til blandt andet Sverige. 1. januar bortfalder et krav om ormekur, som kan løbe op i tusinder af kroner til dyrlægebesøg, hvis man flere gange om året krydser grænsen med dyrene, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det gør blandt andet de mange nordsjællændere, der har ødegårde og sommerhuse i Sverige, og derfor er der naturligvis glæde over udviklingen hos deres interesseorganisation Danske Torpare.

- Det har givet problemer, hver gang man skulle afsted til Sverige, fordi man skulle omkring dyrlægen, der skal give en ormekur, og dyrlægen tager sig godt betalt for det, siger Børge Aagaard Pedersen, der er konsulent i Danske Torpare til Frederiksborg Amts Avis.

Ormekuren gælder kun fire uger, og hvis man - som en del af foreningens flere end 10.000 medlemmer - kører på weekendtur til Sverige med kæledyrene jævnligt, så kan blive en dyr fornøjelse. Ændringen kommer efter krav fra EU om ensartede regler. Udover Sverige bortfalder kravene også i Storbritannien, Irland og Malta.