25. oktober 2021
Herfølge Skole har succes med at bekæmpe plæk med SMS'er
Herfølge Skole har succes med at bekæmpe plæk med SMS'er
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pjæk faldt til det halve på to måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pjæk faldt til det halve på to måneder
Opdateret 28. november 2011 kl. 06:48
Køge - 25. november 2011 kl. 12:54
Af Dorte Larsen
HERFØLGE: Dit barn er udeblevet fra undervisningen. Du bedes kontakte skolen. Sådan cirka står der i en sms-besked til forældrene, når en elev fra Herfølge Skoles 7.-9. klasser ikke er dukket op indenfor et kvarter. Det har halveret pjækprocenten på blot to måneder, skriver DAGBLADET Køge

Skolen besluttede i august 2011 at iværksætte en massiv indsats for at nedbringe det såkaldt ulovlige fravær i udskolingen.

På daværende tidspunkt pjækkede gennemsnitligt 18 procent af de knapt 200 elever. Ved registreringen af forholdene i september og november var det faldet til 9,5 procent.

- Vi går videre med det ny system og gør det permanent. Jeg har allerede anbefalet mine kolleger og forvaltningen, at det indføres på alle skoler, siger en glad skoleleder Søren Kokholm til DAGBLADET Køge.

Afløseren for det langt mere tidskrævende manuelle afkrydsningssystem ved katederet og den efterfølgende indskrivning i kontaktbøgerne er den elektroniske protokol, hvor lærerne med et enkelt klik på deres bærbare pc sender sms-besked til både forældrene og den udeblevne elev.

- Alle forældre og elever har været villige til at give os deres mobilnumre, og forældrene følger sms-opfordringen til at kontakte os, fortæller Søren Kokholm.

Som et markant eksempel på e-protokollens effekt nævner han en elev, der i sidste skoleår havde 50-60 procent ulovligt fravær.

- Nu er det nede på 13 procent, og et fravær på 26 procent hos en anden elev er nu reduceret til 10 procent.
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk