23. september 2018
Æbletræerne på Snoremark er ikke voldsomt store endnu, men fra nu begynder det at gå stærkt. Med 150 træer kan det hurtigt blive til noget most til mjød, for et lille træ kan give 100 kilo, svarende til 15 tons æbler. Med årene kan et træ give flere hundrede kilo og helt op til et ton, fordi træerne er podet på en kraftig stamme.
gallery icon

Se billedserie

Æbletræerne på Snoremark er ikke voldsomt store endnu, men fra nu begynder det at gå stærkt. Med 150 træer kan det hurtigt blive til noget most til mjød, for et lille træ kan give 100 kilo, svarende til 15 tons æbler. Med årene kan et træ give flere hundrede kilo og helt op til et ton, fordi træerne er podet på en kraftig stamme.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her laves Danmarks bedste mjød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her laves Danmarks bedste mjød
Roskilde - 05. november 2011 kl. 10:17
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Roskilde: Danmarks bedste mjød laves i Tågerup, lidt nord for Roskilde, og hemmeligheden bag det er æbler.

Mjøden brygget på æblemost i stedet for vand gik hen og vandt, da der blev holdt danmarksmesterskab i mjød. Nybegynderen i mjødbrygning, Karin Sloth, slog med sin æbleopskrift den traditionelle og til tider hvinende honningsøde mjød.
arrow Læs også: Æblemjød genvinder DM-titel

Mjøden blev sendt af sted til konkurrence, uden Karin og hendes mand, Thomas Bredholt, selv tog med. De regnede på ingen måde med at gøre sig gældende.

- Jeg havde slet ikke tænkt på det, for det var jo første skud i bøssen. Så fik jeg en mail, hvor der stod "tillykke, du har vundet", siger Karin Sloth, der til hverdag driver sin egen kommunikationsvirksomhed og bor på gården Snoremark i Tågerup med Thomas, der arbejder med IT.

Karin Sloth startede oprindeligt sin produktion af æblemost for seks-syv år siden med henblik på at lave klassisk engelsk cider, og det var erfaringen herfra, der gav hende ideen til at brygge mjød på æblemost.

- Noget mjød er hvinende sødt, noget er sødt, men lidt kvalmt, og noget smager rigtig godt, nogen gange. Det jeg mener klassisk mjød mangler er noget syre, så hvis jeg nu prøvede at klaske noget æblemost i, tænkte jeg, siger Karin Sloth.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.
arrow Æblemjød slår frugtvine
09. juni 2015 kl. 17:24 Opdateret: kl. 09:41
arrow Engelsk avis skriver om Roskilde-mjød
12. oktober 2013 kl. 14:52 Opdateret: kl. 12:22

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk