24. januar 2018
Advokaten for en af de tiltalte fiskere vil have godkendelsen af Greenpeaces beviser prøvet i Højesteret. Fiskerne på billedet har ikke noget med sagen at gøre.
Advokaten for en af de tiltalte fiskere vil have godkendelsen af Greenpeaces beviser prøvet i Højesteret. Fiskerne på billedet har ikke noget med sagen at gøre.
Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Advokat anker Greenpeace-beviser til Højesteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advokat anker Greenpeace-beviser til Højesteret
Opdateret 23. oktober 2011 kl. 14:02
Gribskov - 22. oktober 2011 kl. 04:00
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Gilleleje: Landsretten har givet grønt lys for, at overvågningsmateriale fra Greenpeace kan bruges i den store sag om ulovligt fiskeri ved Gilleleje. Men advokat Mogens Hartz, Frederiksværk, der er forsvarer for en af de tiltalte fiskere, stiller sig ikke tilfreds med Landsrettens afgørelse. Han mener, at sagen er principiel og vil have den prøvet ved Højesteret. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
arrow Læs også: GPS-beviser bliver prøvet

Derfor sender han i den kommende uge en ansøgning til Procesbevillingsnævnet, der skal tage stilling til, om sagen kan komme for Højesteret. Hvis sagen skal for Højesteret, kræver det, at nævnet er enig med Mogens Hartz og hans klient i, at det er et principielt spørgsmål i hvilket omfang bevismateriale indhentet af private eller private organisationer gennem kriminalitet, kan og bør anvendes i danske retssale.

- Jeg ser det som et principielt spørgsmål, om vi skal have private organisationer og private i det hele taget til at foretage efterforskning. Det er en ulovlig overvågning, som Greenpeace har foretaget i over et halvt år, siger Mogens Hartz, der peger på, at det er politiets opgave at efterforske.

- Politiet har en grundlæggende pligt til at undersøge både det, der er til fordel og ulempe for en tiltalt. Greenpeace er ikke underlagt samme objektivitetskriterium, siger Mogens Hartz, der også mener, det er et problem, at beviserne er fremskaffet uden at fiskerne vidste det.

- Der er to ting i det. Der er tale om ulovlig indtrængen på anden mands private ejendom, de kravler ombord på kutteren og sætter GPS'en op. Det svarer til, at nogen placerer en GPS på din jakke, så alle kan følge med i, hvad du laver. Udgangspunktet er, at det kræver en dommerkendelse, mener Mogens Hartz.
arrow Fiskeriforbud skader ikke hummeren
05. maj 2012 kl. 04:00 Opdateret: kl. 16:24
arrow Fiskeforbud kan skade hummeren
26. april 2012 kl. 04:00 Opdateret: kl. 21:03
arrow Greenpeace vil gå til højesteret
25. april 2012 kl. 20:18 Opdateret: kl. 14:04
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk