18. juli 2019
De besøgende kan klappe fårene. Her er det fåret Christoffer, der får sig en bid mad. Camilla Fougner og Søren Lyshøj har givet hunfårene drengenavne og vædderne pigenavne. Christoffer er derfor rent faktisk en pige, og i baggrunden drøner vædderen rundt med det meget lidt maskuline navn Karin.
gallery icon

Se billedserie

De besøgende kan klappe fårene. Her er det fåret Christoffer, der får sig en bid mad. Camilla Fougner og Søren Lyshøj har givet hunfårene drengenavne og vædderne pigenavne. Christoffer er derfor rent faktisk en pige, og i baggrunden drøner vædderen rundt med det meget lidt maskuline navn Karin.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lav æblemost af egne æbler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lav æblemost af egne æbler
Opdateret 23. oktober 2011 kl. 14:05
Køge - 22. oktober 2011 kl. 06:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Ll. Skensved: Æbler i Ll. Skensved og omegn ryster med stor sandsynlighed i bukserne lige nu. Weekenden byder nemlig på muligheden for at moste egne æbler på Østervang Gård i Ll. Skensved. Og muligheden for at få mast sine æbler godt og grundigt, så de bliver til æblemost, plejer at være lidt af et tilløbsstykke. Det skriver DAGBLADET Køge.

- Det er den fjerde sæson, hvor folk kan komme og få mostet deres egne æbler. Og i år har det været et rigtig godt æbleår, så der er rigtig mange, der gerne vil have mostet æblerne, siger Camilla Fougner, der bor på Østervang Gård sammen med sin mand Søren Lyshøj.

Det koster 65 kroner pr. presning, og hver presning kan som udgangspunkt rumme omkring 20 kilo æbler. Folk, der medbringer mere end 100 kilo, må dog gerne lige ringe og varsle Camilla Fougner og Søren Lyshøj.

- Grunden til, at vi begyndte at tilbyde, at folk selv kunne komme og moste, er, at vi selv interesserer os for at moste. Og når nu vi har alt udstyret, gør det jo ikke noget, hvis det hjælper til med at tjene sig selv ind, siger Camilla Fougner.

Hun forklarer at æblerne først bliver kværnet til mindre stykker, hvorefter æblestykkerne bliver hældt over i selve pressen, hvor det bliver til æblemost.

Søndag er det sidste dag, der er mulighed for at få mostet sine æbler på Østervang Gård, Harekærvej 17, 4623 Ll. Skensved fra klokken 10-16. Se mere på oestervang-gaard.dk.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk