6. marts 2021
Suzanne de Mosedamgaards bog "La dictature nommée démocratie" får rosende ord med på vejen, og nu arbejdes der på en dansk udgave.
Suzanne de Mosedamgaards bog "La dictature nommée démocratie" får rosende ord med på vejen, og nu arbejdes der på en dansk udgave.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bog om griskhed og korruption hitter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bog om griskhed og korruption hitter
Furesø - 22. oktober 2011 kl. 06:00
Af Jimmy Rømer
Kirke Værløse: Den stærkt kritiske bog "La dictature nommée démocratie", der er skrevet af Suzanne de Mosedamgaard, vækker større og større opsigt. Bogen retter et sønderlemmende angreb mod det danske demokrati, som forfatterinden har opfattet som blandt andet undertrykkende og nærmest ikke-eksisterende.

Bogens forfatter har modtaget en lang række tilkendegivelser fra læsere, der ikke er nærige med ros.

Flere har kommenteret bogens indhold på forlagets hjemmeside www.edilivre.com . En læser beskriver "La dictature nommée démocratie" som en rørende fortælling, der giver gåsehud, og som beviser, at demokrati bare er en illusion.

En anden læser mener, at bogen er en uhyggelig historie, som viser, at penge, griskhed og korruption sætter dagsordenen. Læseren bemærker, at Suzanne de Mosedamgaard tør sige højt, hvad magthaverne har forsøgt at få hende til at tie med. Hun taler om korruption i et land, som er blandt de lande, som kalder sig demokratisk og civiliseret, og som siges at respektere borgernes rettigheder. Men bag facaden gemmer der sig hykleri og korruption. Læseren mener også, at bogen er skrevet med smerte og dybe følelser, og at den skal ABSOLUT læses.

En tredje læser fortæller, at bogen blev slugt i løbet af ganske få timer. Hvad de afskyelige bedragere har foretaget sig er simpelthen horribelt. Hvordan kan det danske system være så korrupt?, spørger læseren, der håber, at bogen bliver en litterær succes. Læseren har i hvert kapitel været opslugt af, at magthaverne til stadighed kunne finde på flere og flere uhyrlige ting mod forfatteren og hendes mand.

Suzanne de Mosedamgaard glæder sig naturligvis over de mange rosende bemærkninger om hendes bog. Men hun fortæller også, at hele forløbet med hendes og hendes mands kamp mod magtmisbrug, blandt andet Furesø Kommune, som er årsag til misæren og bevis for den barske virkelighed, har tæret voldsomt på ressourcerne.

- En dansk forlægger ønsker at udgive bogen på dansk, men jeg har ikke selv kræfter til den opgave i øjeblikket, så jeg er på jagt efter en person, der kan oversætte "La dictature nommée démocratie" til dansk, siger Suzanne de Mosedamgaard til Frederiksborg Amts Avis.
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?