25. maj 2019
Faxe har afsat milioner til at unge med problemer kan blive i hjemmet i stedet for at blive flyttet på døgninstitutioner. (modelfoto)
Faxe har afsat milioner til at unge med problemer kan blive i hjemmet i stedet for at blive flyttet på døgninstitutioner. (modelfoto)
Foto: Monkey Business Images
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Problemer skal løses hos far og mor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Problemer skal løses hos far og mor
Opdateret 03. oktober 2011 kl. 07:56
Faxe - 03. oktober 2011 kl. 07:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Ingen ved om det virker, men overalt i Danmark bruger skatteborgerne 15 milliarder om året på at fjerne børn fra deres forældre og anbringe dem på dyre døgninstitutioner. I Faxe er de gået den modsatte vej.
Det fortæller DR Sjælland.

Her bliver en del af millionerne brugt på at beholde børnene hjemme. Og hvis det ikke kan lade sig gøre, så skal de på institution hjemme i kommunen, siger direktør Eik Møller:

- Vi har oprettet to ungehuse hvor de ældste børn kan blive anbragt tæt på det miljø, de skal fungere i. De kan blive i deres skole og gå til fodbold hvor de plejer. Samtidig involverer vi familierne, for det er i familierne problemerne er opstået og der de skal løses, siger Eik Møller til DR Sjælland.

I foråret 2008 var den nydannede Faxe kommune oppe på 140 anbragte børn, og tallet steg og truede med at slå bunden ud af kommunekassen. Toppolitikerne blev indkaldt til krisemøde og det blev besluttet at lægge indsatsen om:

Faxe kommune har nedbragt udgifterne fra 100 millioner i 2008 til 75 millioner nu tre år efter. Der er stadig unge, der bliver anbragt, men nu er det i ungehuse hjemme i kommunen. Resten af indsatsen foregår i børnenes hjem, siger direktør Eik Møller.
Glade unge
Nadja er en af de unge, der har fået hjælp. For tre år siden pjækkede hun dagligt fra skolen og tilbragte meget tid i skoven i stedet for. I dag er hun startet på HF - hun bor i Ungehuset i Haslev og satser på en uddannelse som sygeplejerske:

- Jeg havde kun seks sygedage sidste år - jeg er blevet glad for at gå i skole, og jeg er glad for at besøge mine forældre. Vi har fået hjælp til at løse problemerne på familiecentret siger Nadja.

Charlotte Løhr er mor til en dreng, der misbruger hash. Da han var 13 år blev han så svær at styre hjemme, at hun måtte bede om hjælp:

- Det er virkelig svært at erkende, at man ikke kan klare sit eget barn. Jeg kan jo se den dejlige dreng inde bagved, men kan bare ikke nå ham. Jeg har erkendt, at jeg havde brug for hjælp, siger Charlotte Løhr.
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk