31. oktober 2020
Arkivleder Birte Broch finder et billede frem af den lokale og historiske særling Niels Nielsen, der både var krybskytte og opfinder. Foto Elmer Madsen
gallery icon

Se billedserie

Arkivleder Birte Broch finder et billede frem af den lokale og historiske særling Niels Nielsen, der både var krybskytte og opfinder. Foto Elmer Madsen
Foto: Elmer Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Herfølge fejrede sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Herfølge fejrede sig selv
Køge - 26. september 2011 kl. 12:14
Af Christina Hilstrøm
Herfølge: En ugle, jagthunde, børneloppemarked, musik, bøger, herfølgeborgere og smykker.

Fremmødet ved den årlige Herfølgedag på pladsen foran det nye fællesbibliotek "Uglen" var stort, og en strålende sol gjorde sit til at gøre dagen ekstra hyggelig. Det skriver DAGBLADET Køge.

En af de fremmødte foreninger var det Lokalhistoriske Arkiv for Herfølge-Sædder Sogne, som er rigtig glad for de nye lokaler inde i det nye fællesbibliotek.

- De nye lokaler betyder, at de forskellige materialer bliver opbevaret godt. Og så har vi kunnet indføre en vis grad af selvbetjening, fortæller arkivleder Birte Broch.

Det nye arkiv bliver med det samme sat i aktion, da Birte Broch i anledning af "Herfølgedagen" finder en helt særlig Herfølge-borger frem af gemmerne.

Krybskytten Niels Nielsen blev født i 1848 og døde i 1905. Og han var en mand lidt udover det sædvanlige.

- Niels Nielsen var redaktør på et blad, han selv lavede. Det hed Nattens Nyheder og handlede om krybskytteri. Derudover var han opfinder, siger Birte Broch, mens hun viser billeder af Niels Nielsen og kopier af Nattens Nyheder, der er fundet frem i de nye arkivskabe.

Niels Nielsen opfandt blandt andet en såkaldt redaktørstol og ikke mindst en sikkerhedsbrudeseng. Sidstnævnte var forsynet med et gitter, som ægtefællerne sov på hver sin side af. Og når der så var enighed om det, kunne gitteret fjernes.
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk