30. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykler er god økonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykler er god økonomi
Opdateret 09. september 2009 kl. 13:49
Næstved - 05. september 2009 kl. 06:00
Af Jan Jensen
Odense er ikke alene Danmarks cykelby nummer et - den er faktisk forbillede for alverdens cykelbyer på Expo 2010 verdensudstillingen i Shanghai.

- Odense er et godt forbillede. I 1998 deltes stat og kommune om et cykelprojekt til 20 millioner kroner. Det viser sig nu, at projektet har sparet kommunen for 30 millioner kroner. Hvis man ikke cykler er der risiko for hjerte-kar sygdomme og fedme. Det giver også mindre CO2, så penge til cyklisme er givet godt ud, siger SF's trafikordfører Pia Olsen Dyhr.
For mange kører for kort
Holland er klart førende cykel-land i Europa. Danmark er stadig med på top-10, men der er brug for en indsats, hvis man vil undgå at blive overhalet. Hver tredje biltur i Danmark er på under to kilometer, så statistikken bekræfter fordomme om bilister, der gør børn en bjørnetjeneste, når de starter bilen for at køre til skole.

Derfor hilser Karsten Nonbos cyklistmafia cyklistpuljen på en milliard kroner fra 2009-14 velkommen. Pengene kræver medfinansiering fra kommunerne, som står i kø for at få del i puljen. Næstved er også klar med et storstilet projekt, der skal gøre det bedre og lettere at vælge cyklen frem for bilen.
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk