25. oktober 2021
Både Socialdemokraterne og Venstre mener nu, at IC4-togene skal skrottes.
Både Socialdemokraterne og Venstre mener nu, at IC4-togene skal skrottes.
Foto: Henning Bagger /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S og V: IC 4-tog skal skrottes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S og V: IC 4-tog skal skrottes
Opdateret 04. september 2011 kl. 20:01
Sjælland - 02. september 2011 kl. 07:00
Af Per Vagnsø
Sjælland: Der er ikke længere grund til at tro på, at de italienske IC 4-tog kommer til at fungere som grundstammen i trafikken på skinner mellem landsdelene. Både Venstres formand for Folketingets trafikudvalg, Flemming Damgaard Larsen, og S-trafikordfører Magnus Heunicke er parate til at opgive IC 4-togene, som blev bestilt i 2000, og som der stadig er store problemer med, skriver Sjællandske.

- Jeg synes ikke, vi skal vente et sekund længere. Vi skal droppe det projekt. Det er på tide, at DSB får at vide fra poltisk hold, at nu er der ingen grund til at tro på det mere, siger Magnus Heunicke.

Flemming Damgaard Larsen er enig, men han tilføjer, at man i første omgang må afvente den analyse, som skulle være lige på trapperne, og som blandt andet skal belyse, hvordan DSB kan komme helt ud af IC 4-kontrakten.

Oprindelig skulle alle 83 togsæt være leveret ved køreplanskiftet 2005/2006. DSB har foreløbig modtaget 43. Kun 18 af dem er godkendt til at køre med passagerer, og der er stadig problemer med at koble flere togsæt sammen.

LÆS mere i Sjællandske og DAGBLADET
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?