17. oktober 2021
Mejetærskeren gravede dybe render med hjulene og måtte bakke frem og tilbage, de steder hvor det kunne lade sig gøre at høste.
gallery icon

Se billedserie

Mejetærskeren gravede dybe render med hjulene og måtte bakke frem og tilbage, de steder hvor det kunne lade sig gøre at høste.
Foto: Nikolaj Rasch Skou
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udsigt til markant dårligere høst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsigt til markant dårligere høst
Opdateret 22. august 2011 kl. 06:41
Faxe - 19. august 2011 kl. 11:53
Af Nikolaj Rasch Skou
Førslev/Haslev: Da morgen- og formiddagssolen havde brændt nattens fugt af kornet gik høsten for alvor i gang på brødrene Henrik og Niels Holger Madsens 560 hektar store og vidstrakte ejendom, hvor der blev høstet 60 hektar torsdag, skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Men en del af kornet kunne ikke hentes hjem til kornmagasinerne i laden på Førslev Skolevej 17.

- Lige nu er der omkring 50 hektar, vi ikke kan komme til at høste. Den del derover mod vest har vi helt opgivet at køre på, og andre steder tager det meget lang tid at komme igennem. Vi har allerede haft fat i rendegraveren hjemme fra gården, som trak mig fri, siger Thomas Madsen, der er søn af Henrik Madsen og nevø til hans bror Niels Holger Madsen, som sammen driver eget landbrug på 560 hektar. Derudover høster deres maskinstation cirka 200 hektar for andre.
Uvist tab
Niels Holger Madsen forventer at omkring 15 hektar korn ikke kan reddes. Thomas Madsen gætter på 25 hektar.

- Vi har meget maltbyg i Førslev, som er ødelagt. Hvor meget det endelige høsttab bliver afhænger af, hvor vi kan køre de kommende dage. Det ved vi først, når vi har høstet alle steder, siger Thomas Madsen.

- Vi blev heldigvis forskånet for nattens voldsomme skybrud, som udeblev, så mon ikke vi også får en god del høstet i dag (fredag, red.), siger Niels Holger Madsen.

Læs også DAGBLADET og Sjællandske
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk