23. november 2017
Ældremaden er steget per 1. august i Holbæk Kommune.
Ældremaden er steget per 1. august i Holbæk Kommune.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Madpriser stiger for de ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Madpriser stiger for de ældre
Holbæk - 12. august 2011 kl. 13:44
Af Ingrid Clemensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Holbæk: De ældre i Holbæk Kommune betaler per 1. august 2011 mere for maden end i 2010. Maden består af kølemad fra "Din private kok"eller "Kram Madservice". En hovedret og forret eller dessert koster fra "Din private kok" 52,85 kroner og fra "Kram Service" 55,20 kroner per dag.

Man kan "nøjes" med hovedretten, som ikke kan fravælges, og så koster det fra 43,95 til 46,00 kroner. Tilkøbsydelser leveres kun i forbindelse med levering af et hovedmåltid ellers skal der betales særskilt for transporten.

Den enkelte leverandør kan have flere tilkøbsydelser, hvilket blandt andet kan være råkost, ekstra kartofler, morgenmad, madpakke, gæstemiddag, proteindrik. Hvis dette ikke leveres i i forbindelse med levering af hovedmåltid, skal der betales knap 30 kroner for transporten.

Man kan spørge leverandøren om disse tilkøbsydelser. Afregning sker månedsvis bagud via pensionen eller for ikke pensionister via faktura. Stigningen fra 2010 ligger på omkring 1,50 kroner per dag for en hovedret.

For visiterede borgere, der modtager kølemad bliver det mellem 1500 og 1600 kroner om måneden i alt, og det kan for mange være meget for den varme mad. Der skal jo også være penge til morgenmad og aftensmad samt det indimellem.

Men hvis man er så dårlig, at man ikke kan handle ind og selv lave sin mad, ja så er det jo en nødvendig ordning, som mange også er glade for.

Kølemaden bliver bragt ud til brugeren to gange om ugen, og hvis den ældre ikke selv kan varme den, så kommer der en social- og sundhedshjælper og gør det for dem.

Priser for mad købt i Områdecentrenes caféer i Holbæk Kommune gældende fra 1. januar 2011 er 49,50 kroner for hovedret og biret for pensionister. Efterlønsmodtagere skal betale 56 kroner for det samme og pårørende også 56 kroner.

Døgnforplejning for borgere i plejecentre samt for borgere i aflastningsboliger er 96 kroner pr. døgn, og betaling for døgnophold i aflastningsbolig er 114,75 kroner pr. døgn.
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk