3. august 2021
Der er mange veje til toppen. Ole Jørgensen (til højre) er uddannet tømrer og byggede gartnerier, inden han blev tagmand, og Martin Paulsen har en fortid som pædagogmedhjælper.
gallery icon

Se billedserie

Der er mange veje til toppen. Ole Jørgensen (til højre) er uddannet tømrer og byggede gartnerier, inden han blev tagmand, og Martin Paulsen har en fortid som pædagogmedhjælper.
Foto: Claus Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afløsning efter 29 år på toppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afløsning efter 29 år på toppen
Opdateret 05. februar 2015 kl. 12:08
Næstved - 26. juli 2011 kl. 10:30
Af Claus Rasmussen
Fuglebjerg // Bogstavelig talt var det lidt af et skråplan Ole Jørgensen begav sig ud på, at han for 29 år siden blev selvstændig tagmand og indehaver af Sydsjællands Eternitrens i Fuglebjerg.

For fire år siden faldt han ned fra et sommerhustag og brækkede tre ribben, men virksomheden har til gengæld holdt balancen gennem alle årene.

Nu har Ole Jørgensen dog fået nok af udsigten fra byens tage i Fuglebjerg, Næstved, Slagelse, Skælskør og andre steder rundt omkring i det sydsjællandske. Han vil ned på jorden, så fra 1. august overtager 30-årige Martin Paulsen fra Hyllinge arbejdet med at rense og male tage, og han viderefører Ole Jørgensens koncept under firmanavnet Næstved Tagrens.

Martin Paulsen har været medhjælper for Ole Jørgensen de seneste syv år, og det har længe været meningen, at han skulle overtage.

- Det har vi snakket om i nogle år, men jeg har haft svært ved at tage mig sammen til at stoppe. Men nu er jeg 66 år, så det er på tide, jeg holder op med at kravle rundt på tagene. Og syv år er også en lang "læretid", siger Ole Jørgensen med et grin.
Mange penge at spare
Ole Jørgensen slipper dog ikke branchen helt. Dels skal han være salgskonsulent for Martin Paulsen, og dels fortsætter han med at lave alge-behandling for sine faste kunder i Sydsjællands Eternitrens. Det job kan nemlig klares nede fra jorden.

- Det skal gøres fem år efter taget er blevet renset og malet. Og derefter er det en god idé at gøre det hvert andet år, så taget fremstår pænt og nydeligt, siger Ole Jørgensen.

Skal taget derimod have den store tur med rensning og maling, er det fremover Martin Paulsen og Næstved Tagrens, man skal have fat i. Og han er klar til at tage sig kærligt af både eternit, skifter-eternit og betontegl.

- Et renoveret tag har mellem 15 og 25 års levetid, og det er meget billigere end et nyt. Et gennemsnits-tag koster ikke under 100.000 kroner, mens en renovering koster 20.000-25.000 kroner, siger Martin Paulsen, der har tænkt sig at fortsætte arbejdet efter Ole Jørgensens forbillede. Bortset fra på ét punkt.

- Jeg har ikke tænkt mig at falde ned..., siger han med et smil.
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk